Zimski sportovi

Red Wingsi ubili feštu

Ante Jukić • četvrtak, 12.11.2009.
Red Wingsi ubili feštu

Sav bijes i nezadovoljstvo nakon prilično "klimavog" ulaska u sezonu, Detroit Red Wingsi noćas su iskalili na jadnim Columbus Blue Jacketsima, koji su doživjeli najgori domaći poraz u klupskoj povijesti. Gosti iz Detroita slavili su rezultatom 9:1, čime su dobrim dijelom pokvarili veliku večer domaćeg trenera Kena Hitchcocka...

Trebala je to biti večer za slavlje Kena Hitchcocka, no kraju se pretvorila u najgoru moguću noćnu moru. Trener Columbus Blue Jacketsa u srijedu je po 1000. put sjedio na klupi jedne NHL momčadi, a njegovi igrači odlučili su mu čestitati na vrlo neobičan način - nedolaskom na utakmicu. Naravno, bili su Jacketsi na ledu tih 60 minuta, ali način na koji su odigrali protiv aktualnih viceprvaka zaista je bio brutalan po zdravlje njihovog trenera.

Detroit Red Wingsi slavili su u Columbusu s ogromnih 9:1, čime su nanijeli najveći domaći poraz Blue Jacketsima u njihovoj povijesti. "Ovo nam je bila lekcija. Oni su večeras bili orni i spremni za igru, mi nismo, i eto što se dogodilo. Pokušat ćemo iz ovog izvući pouke i krenuti dalje, nema nam druge", pokušao je Hitchcock ostati koliko-toliko miran nakon velike katastrofe svoje momčadi. U vrlo izjednačenoj momčadi Detroita, po dva su pogotka postigli Kronwall i Abdelkader, dok su jednog dodali Cleary, Dacjuk, Draper, Bertuzzi i Leino. Jedini strijelac za pokislu domaću momčad bio je Nash.

I dok se trener Blue Jacketsa tek u čudu mogao pitati što se to večeras dogodilo njegovoj momčadi, Paul Maurice takvih "problema nema". Carolina Hurricanesi, naime, ove sezone igraju užasno iz večeri u večer, tako da njihovog trenera više ništa ne može iznenaditi. 13. poraz u nizu momčad iz Raleigha upisala je noćas protiv LA Kingsa, u utakmici koja je ogledni primjer cijele njihove sezone.

Nakon vrlo lošeg otvaranja dvoboja i zaostatka od dva gola početkom druge trećine (Smyth i Stoll), Hurricanesi su se dvama pogocima Ruutua vratili u igru i dali naznake kako bi ovo mogla biti "ta" večer. No, u posljednjoj trećini ponovno je došlo do raspada sistema domaće momčadi, što su Kingsi elegantno iskoristili i otišli na konačnih 5:2, golovima Jonesa, Simmondsa i Williamsa.

NY Islandersi u Washingtonu su rano poveli s 3:1, no na kraju su morali spašavati živu glavu, budući da je Hunter za 4:4 pogodio dvije minute prije kraja. Pobjednik ovog dvoboja odlučen je tek u 11. seriji raspucavanja, a sretniji i spretniji su na kraju bili domaći Capitalsi, koji i dalje igraju bez svog najboljeg igrača, Alexa Ovečkina. Odlučujući kazneni udarac za domaćine realizirao je Clark, ali prvo ime Capitalsa u ovoj utakmici ipak je bilo ono Alexa Semina, strijelca dvaju pogodaka u "regularnom" vremenu.

Kazneni udarci riješili su i utakmicu u Chicagu, gdje su Blackhawksi uspjeli slomiti sjajni Colorado, dok su u dvije preostale utakmice večeri domaće momčadi ostvarile identične 3:1 pobjede - Buffalo Sabresi protiv Edmonton Oilers, New Jersey Devilsi kontra gostiju s drugog kraja kontinenta, Anaheim Ducksa.

NHL, rezultati, 11.11.2009: Buffalo - Edmonton 3:1, New Jersey - Anaheim 3:1, Washington - NY Islanders 5:4 (SO), Carolina - Los Angeles 2:5, Columbus - Detroit 1:9, Chicago - Colorado 3:2 (SO)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!