Zimski sportovi

Devilsi ostali prekratki

Ante Jukić • utorak, 17.11.2009.
Devilsi ostali prekratki
Foto: EPA

Domaćini i gosti "bratski" su podijelili pobjede u šest noćas odigranih NHL dvoboja. Od tri pobjede domaćina, svakako valja izdvojiti onu Philadelphia Flyersa protiv New Jersey Devilsa, koja je prekinula dugačak niz nepobjedivosti momčadi iz Newarka...

New Jersey Devilsi ipak nisu uspjeli. Da je slavila noćas u Philadelphiji, momčad iz Newarka izjednačila bi najbolji start sezone na gostovanjima, no zahvaljujući negostoljubivim Flyersima, deset uzastopnih pobjeda Buffalo Sabresa iz sezone 2006-2007 i dalje ostaje nedosanjani san za sve NHL momčadi.

Pogocima Powea u prvoj, te Hartnella odmah na početku druge trećine, domaćini su napravili veliki korak prem pobjedi, ali gol Clarksona neposredno prije odlaska na drugi odmor ipak je utakmicu odveo u neizvjesne vode. Sve dvojbe oko pobjednika deset minuta prije kraja otklonio je James van Riemsdyk, igrač koji je, da stvar bude zanimljivija, odrastao upravo u New Jerseyu. Konačnih 3:2 samo sekundu prije posljednjeg zvuka sirene u Wachovia Centru postavio je Parise.

I druga noćas odigrana utakmica u Pennsylvaniji završila je pobjedom domaće momčadi, s tim da su Pittsburgh Penguinsi ipak imali nešto lakši posao od svojih velikih rivala iz Philadelphije. Anaheim Ducksi u Mellon Areni su zaprijetili tek nakratko, kada su pogotkom Marchanta "prepolovili" ranih 2:0 Penguinsa, no sve prije i poslije toga bilo je u znaku aktualnih prvaka. Pogotke za domaćine u visokih 5:2 ugradili su Cooke (2), Guerin, Staal i Skoula. Za Duckse, uz već spomenutog Marchanta, u listu strijelaca upisao se neuništivi Selanne.

Uz "društvo" iz Pennsylvanije, jedini su uspješni domaćini noćas bili Columbus Blue Jacketsi, koji su nakon raspucavanja odnijeli pobjedu protiv Edmonton Oilersa, dok su u preostale tri utakmice slavili gosti. Tampa je na krilima dvostrukog strijelca Lecavaliera s čistih 4:1 projurila Phoenixom, a istim rezultatom u Bostonu su pobijedili preporođeni NY Islandersi, za koje je dva pogotka postigao Moulson. Dvostrukog strijelca (Johnsona) u svojim su redovima imali i Los Angeles Kingsi, koji su do 4:3 pobjede na Floridi stigli nakon izvođenja kaznenih udaraca.

NHL, rezultati, 16.11.2009: Boston - NY Islanders 1:4, Philadelphia - New Jersey 3:2, Columbus - Edmonton 3:2 (SO), Pittsburgh - Anaheim 5:2, Florida - Los Angeles 3:4 (SO), Phoenix - Tampa Bay 1:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!