Zimski sportovi

"Nismo zaslužili tako gubiti"

Borna Rupnik • srijeda, 18.11.2009.
"Nismo zaslužili tako gubiti"
Foto: Davor Sajko

Trener Medveščaka, Enio Sacilotto, vidio je pozitivan pomak svoje ekipe premda je upisan i četvrti poraz zaredom. Red Bull je ponovno bio prejak za Zagrepčane, a slaba realizacija poprima zabrinjavajuće razmjere...

Red Bull iz Salzburga uspio je i bez nekoliko važnih pojedinaca drugi puta napustiti Ledenu dvoranu uzdignutih ruku. U utorak je na semaforu pisalo 1:3, a Medveščaku nije pomogla ni bučna podrška s tribina. Pak kao da se zamjerio našem predstavniku.

"Sada već 180 minuta nismo postigli pogodak u igri pet-na-pet. Stvarno se nadam da ćemo uskoro to promijeniti", rekao je strateg Medvjeda, Enio Sacilotto, čija je momčad ipak pružila nešto bolju predstavu nego u Mađarskoj i Sloveniji.

"Zadovoljan sam trudom svojih igrača. Protiv Albe Volan i Jesenica igrali smo bez srca i bez želje. Naravno, razočaran sam novim porazom", nastavio je Sacilotto svoje izlaganje.

Osvrnuo se i na neke ključne trenutke: "Mislim da nismo zaslužili gubiti 3:0. Prvi gol je bio plod naše pogreške, a kod drugog im se pak odbio na idealan način. Mogli smo doživjeti i rezultatsku katastrofu, ali spriječili smo to i uspjeli smanjiti rezultat".

"A da smo realizirali kazneni udarac, sve bi se preokrenulo", istaknuo je Sacilotto prisjetivši se Guidarellijevog promašaja iz 50. minute.

Kao i obično u EBEL ligi, nema puno vremena za razmišljanje, novi je susret na rasporedu već u petak, a protivnik je opet vrlo snažan. U Zagreb dolaze Vienna Capitalsi: "Ne budemo li maksimalno spremni za tu utakmicu, naći ćemo se u velikim problemima".

Trener Red Bulla, Pierre Page, bio je vrlo ljubazan poslije utakmice. "Bila je to jedna teška utakmica pred najboljom publikom u ligi. Sjećam se da smo zadnji puta u Zagrebu slavili tek u produžetku i upozoravao sam svoje igrače na to. Smatram da su Hrvatska i Zagreb pravi dobitak za EBEL. Važno je imati dobre partnere, a oni to svakako jesu".

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • jugoplastika18.11.2009. u 00:54
    ne znam za vas, ali meni se čini da ova EBEL liga nevjerojatno dobro pokazuje zašto mi trebamo Europu i Europa nas. mi dobivamo čistoću sporta, bez ikakvih Mamića, Keruma, Svaguša, Gobaca i sl., a zauzvrat dajemo atmosferu koju nitko drugi ne može stvorit i značajno obogaćuje ovu ligu. Medveščaka... [više na forumu]
    jugoplastika