Zimski sportovi

Red Wingsi opet pokleknuli

Ante Jukić • četvrtak, 19.11.2009.
Red Wingsi opet pokleknuli

Baš kada se činilo da su konačno uhvatili pobjednički zamah, Detroit Red Wingsi upisali su novi neočekivan poraz. Pobjedom u Joe Louis Areni noćas su se osladili Dallas Starsi, koji su se samo uklopili u odličnu večer gostiju u najjačoj hokejskoj ligi svijeta...

Nisu Dallas Starsi svoju gostujuću turneju mogli završiti na bolji način. Netom prije povratka kući, Teksašani su slavili vrijednu pobjedu u dvorištu Detroit Red Wingsa, kojima je to bio prvi ovosezonski poraz na domaćem ledu nakon "regularnih" 60 minuta.

Da bi to mogla biti "škakljiva" večer za aktualne viceprvake, sredinom prve trećine najavio je Ribeiro, a kada je početkom drugog perioda Niskanen povisio na 2:0, Red Wingsi su se našli u vrlo neugodnoj situaciji. Samo tri minute nakon drugog pogotka Starsa, Henrik Zetterberg konačno je donio malo radosti domaćim navijačima, pogodivši za 2:1 i vraćanje utakmice u neizvjesne vode, no ispostavilo se na kraju da je to bio počasni gol detroitske momčadi. Usprkos brojnim pokušajima Red Wingsa u nastavku utakmice, Alex Auld pronalazio je rješenje za sve njih, da bi "točku na i" sedam minuta prije kraja postavio Eriksson, pogotkom za konačnih 3:1 gostiju.

Gostujuće momčadi odnijele su pobjedu i u još tri, od preostale četiri utakmice večeri, a najuvjerljiviji su bili Florida Panthersi, koji su s visokih 6:2 trijumfirali u Buffalu. Iako su domaćini prvi pokazali "zube" (Stafford za 1:0 u 15. minuti), to kao da je još više motiviralo Pantherse, s obzirom da je momčad iz sunčane države potom nanizala tri pogotka (Frolik, Weiss i Stillman) i s lijepih 3:1 ušla u posljednjih devet minuta utakmice. Nadu Sabresima nakratko je vratio MacArthur, prije nego su gosti postigli čak tri gola u razmaku od samo 62 sekunde i otišli na konačnih 6:2. Show Panthersa svojim drugim pogotkom večeri otvorio je Frolik, odmah u sljedećem napadu u listu strijelaca upisao se Olesz, dok je završni udarac nesretnim domaćinima zadao Moore.

Phoenix Coyotesi i Philadelphia Flyersi s identičnih su 3:2 slavili u St. Paulu, odnosno Los Angelesu, a jedinu domaću pobjedu noćas smo vidjeli u Edmontonu, gdje su Oilersi teškom mukom slomili otpor Colorada. Gosti iz Denvera su, naime, u posljednju trećinu ušli s vodstvom 4:3, no furiozna završnica Oilersa ipak je ostavila oba boda u Kanadi.

NHL, rezultati, 18.11.2009: Buffalo - Florida 2:6, Detroit - Dallas 1:3, Minnesota - Phoenix 2:3, Los Angeles - Philadelphia 2:3, Edmonton - Colorado 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!