Zimski sportovi

Roloson s tisuću ruku

Ante Jukić • utorak, 24.11.2009.
Roloson s tisuću ruku

Netipično je bogat utakmicama bio prvi dan novog tjedna u najjačoj hokejskoj ligi svijeta. Iako je u akciji bilo čak 20 momčadi, među kojima i oba finalista prošlogodišnjeg Stanley Cupa, priča večeri bili su NY Islandersi, točnije njihov vratar Dwayne Roloson...

Sljedeći put kad budu igrali s Pittsburgh Penguinsima, Florida Panthersi trebali bi, ako je ikako moguće, izbjeći 2:0 vodstvo nakon dvije trećine. Naime, aktualni prvaci noćas su ponovno, kao i u prvom ovosezonskom dvoboju ovih dvaju momčadi, u posljednjih 20 minuta utakmice ušli s dva gola zaostatka, da bi onda, po već prokušanom receptu, sve to nadoknadili i osvojili dva boda.

Dva gola prednosti Panthersima osigurali su Horton i Ballard, no pogodak Dupuisa na samom startu posljednje trećine dao je naslutiti da nas očekuje neizvjesna završnica. Domaći igrači odolijevali su napadima Penguinsa sve do dvije i pol minute prije kraja, kada je odličnog Vokouna svladao Rupp. S obzirom da do kraja "regularnog" dijela utakmice pogodaka više nije bilo, svaka momčad za početak uzela je po bod, a da onaj drugi ipak ode put Pennsylvanije, pobrinuo se Sidney Crosby u četvrtoj minuti produžetka. Kapetanu Penguinsa bio je to tek drugi pogodak u posljednjih 12 utakmica.

Dok su se aktualni prvaci mukom mučili za pobjedu u Sunriseu, njihovi rivali iz prethodna dva finala Stanley Cupa bili su na neugodnom ispitu u Nashvilleu, kod zahuktalih Predatorsa. Domaća momčad u dvoboj s Red Wingsima ušla je s pet uzastopnih pobjeda u nizu i prilikom da eventualnom šestom prestigne svoje noćašnje protivnike u poretku Divizije Central, što joj je na kraju i pošlo "za palicom". Martin Erat postigao je dva pogotka, Arnott je dodao jedan, i bilo je to previše za Red Wingse, koje je u igru nakratko, pogotkom za 2:1, vratio Miller. Ozljedama pogođenim aktualnim viceprvacima ovo je bio treći poraz u posljednje četiri utakmice i još jedan dokaz kako bi ovo za njih mogla vrlo teška sezona za njih.

Daleko su u Detroitu, naravno, od problema koji tište Toronto Maple Leafse, čija forma nikako krenuti uzlaznom putanjom. I kad odigraju odličnu utakmicu, kao što je to bio slučaj s NY Islandersima noćas, nesretni Leafsi suoče se s nečim nepredviđenim, a to je ovog bio vratar momčadi s Long Islanda, Dwayne Roloson.

Isti je, pazite sad ovo, zaustavio čak 58 udaraca Toronta, i najzaslužniji je što su Islandersi odnijeli bodove iz najvećeg kanadskog grada. Čak i usprkos tako sjajnoj večeri Rolosona, domaćini su uspjeli nadoknaditi zaostatak od tri gol, no potpuni preokret ipak im je izmakao iz ruku. Gol za konačnih 4:3 gostiju postigao je Bailey u posljednjoj minuti produžetka.

Za razliku od svojih velikih rivala, Ottawa Senatorsi uspjeli su se vratiti iz rezultatskog ponora. U dvoboju dvaju momčadi iz glavnih gradova, Washington Capitalsi su u Ontariju vodili 3:1 nakon 40 minuta igre, no Senatorsi su uspjeli naći izlaz iz te neugodne situacije. Pogocima Neila i Picarda najprije su izborili produžetak, a potom, zahvaljujući Fisheru, i pobjedu protiv renomiranog protivnika.

Od ostalih utakmica bogate večeri, u prvi plan treba gurnuti "ljepoticu" iz Madison Square Gardena, gdje su domaći Rangersi pobijedili Columbus Blue Jacketse rezultatom 7:4. Po dva pogotka u redovima raspucane pobjedničke momčadi postigli su Avery i Gaborik.

Uspješni domaćini bili su noćas i Edmonton, Dallas, Colorado te Anaheim, dok igrači St. Louis Bluesa nisu imali to zadovoljstvo. Njih su, naime, na domaćem ledu rezultatom 4:2 nadigrali Boston Bruinsi.

NHL, rezultati, 23.11.2009: Nashville - Detroit 3:1, Toronto - NY Islanders 3:4 (OT), NY Rangers - Columbus 7:4, Ottawa - Washington 4:3 (OT), St. Louis - Boston 2:4, Florida - Pittsburgh 2:3 (OT), Dallas - Carolina 2:0, Colorado - Philadelphia 5:4, Edmonton - Phoenix 4:0, Anaheim - Calgary 3:2 (SO)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!