Hrvatski kup, Četvrtfinale, 24.11.2009, 16:00 h, Gradski stadion, Koprivnica, gledatelja: 1500
Suci: Marijo Strahonja (Zagreb)
Slaven Belupo
Slaven Belupo
Bojan Vručina 64' (11m)
1:4 Varaždin
Csaba Csizmadia 10' (ag)
Karlo Šimek 18'
Luka Jagačić 30'
Josip Brezovec 54'
Varaždin

Besek ponizio Dalića

Ivana Strahija • utorak, 24.11.2009.
Besek ponizio Dalića
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Varteks je uvjerljivo premoćnom igrom u Koprivnici na koljena bacio Slaven Belupo i praktički prošao u polufinale hrvatskog kup natjecanja...

Neuvjerljiva, čak neprepoznatljiva, bila je igra Koprivničana u prvom susretu Kupa. Nije im pomogao ni domaći travnjak da sastave dva dodavanja, pa su Varaždinci predvođeni Draženom Besekom jednostavno uzeli ponuđeno.

Prvi gol za Varteks postigao je Slavenov Csizmadia u 10 minuti. Golubar ubacuje loptu s desne strane za Šimeka u domaći kazneni prostor, ali ovaj nije dovoljno visok pa lopta završava na nozi nesretnog Mađara, koji vlastitom vrataru trese mrežu.

Za 0:2 pogodio je Šimek, opet s mnogo sreće. Golubar je domaćima oduzeo loptu i krenuo u kontranapad te stigavši u Slavenom 16-terac pokušao pronaći svog suigrača. Lopta ipak završava u odbijancu, a kad se domaća obrana odjednom razmaknula bila je na nozi Šimeku, koji sav sretan diže rezultat.

Za 0:3 precizan je bio Jagačić u 30. minuti. Nakon odličnog ubačaja legende Mumleka s desne strane Jagačić je loptu samo trebao skrenuti pored prve stative.

I u drugom dijelu Varteksovi napadači imaju posla. Istaknuo se ipak Brezovec u 54. minuti, kad je iz slobodnog udarca punom nogom loptu poslao pored živog zida i ravno u mrežu Slaven Belupa.

Konačnih 1:4, odnosno svoj prvi i jedini gol, Koprivničanci su postigli u 64. minuti. Tepurić je uz pomoć Punčeca pao u gostujućem kazenom prostoru, a sigurni je egzekutor Vručina.

S ovakvim rezultatom Varaždinci se nikako ne moraju bojati uzvrata, a Kup je još jednom pokazao svu svoju nepredvidljivost, te najbolje najavio susrete koji slijede.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.11.2009. u 11:15
    ZLO tW, samo sanjaj. Osim toga, kaj bu Slaven u Evropi? Pa druge sezone više nebu love iz Podravke, kaj znači da od druge sezone ide vraćanje Slavena na stare staze (čitaj: borba za opstanak u ligi).
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.11.2009. u 10:53
    Slaven će u uzvratu vratiti sve na svoje mjesto. Nije Varteksu mjesto u polufinalu, svakako ne i jer slabo igra u prvenstvu. Bio je to samo loš dan za Slaven, što će i dokazati subotnja prvenstvena utakmica u "ulici pjesnika"...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.11.2009. u 21:25
    bravo....danas sam posebno ponosna na svoj VARTEKS...odigrali su veliku utakmicu...idemo dalje do finala..Kup,Kup,Kup je naš >3
    Obrisan korisnik
  • GUINNESS24.11.2009. u 20:56
    Svka čast, V A R T E K S, V A R T E K S
    GUINNESS
  • Obrisan korisnik24.11.2009. u 20:06
    Da mi je neko ovo rekel danas ujutro, pital bi ga dal si je izmjeril temperaturu. Sad ih treba tak i u uzvratu.
    Obrisan korisnik