Zimski sportovi

Neuspjeli početak sezone

Martina Oštrić • četvrtak, 26.11.2009.
Neuspjeli početak sezone
Foto: Martina Oštrić

Sezona skijaških skokova nikako nije počela dobro. Za danas zakazane kvalifikacije u dva su navrata prekidane, nakon čega su dobile i konačnu odgodu. Nakon što je žiri izgubio bitku s vjetrom, a do dogovora oko novog zaletišta nije došlo, Walter Hofer i družina odlučili su se za najjednostavnije rješenje - odgodili su kvalifikacija za petak...

Čak 78 skakača bilo je na popisu današnjih kvalifikacija, no samo je njih 56 dobilo priliku zaista se spustiti niz skakaonicu. Kvalifikacije su započele sa zaletišta broj pet, gdje je briljirao povratnik Janne Ahonen sa 132,5 metara, te mladi Nijemac Pascal Bodmer sa metar i pol kraćom duljinom. No, prije nego je na red došao Slovenac Jernej Damjan, žiri je zbog vjetra odlučio povisiti zaletište za dvoja vrata.

Osim Bjoerna Einara Romoerena i njegovih 143 metra, niti jedan drugi skakač nije iskoristio veću brzinu na mostu, te se žiri konačno, nakon još deset skakača odlučio na ono neizbježno - odgodili su kvalifikacije "za neka bolja vremena", točnije u petak u 15:30 sati. Nadajmo se uz malo više uspjeha nego što je to bilo danas.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!