Zimski sportovi

Vonn se vratila pobjedama

Antonija Pavlić • petak, 04.12.2009.
Vonn se vratila pobjedama
Foto: EPA

Lindsey Vonn konačno se vratila pobjedničkim navikama nakon mini serije nešto lošijih rezultata. Amerikanka je slavila u prvom spustu sezone u Lake Louiseu, s 52 stotinke sekunde prednosti nad Kanađankom Emily Brydon, te 80 pred Njemicom Marijom Riesch. Time je ostvarila 13. spustašku pobjedu u karijeri, te se značajno pomaknula s 9. mjesta u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa...

Ako ste protekloga tjedna posumnjali u ovogodišnje sposobnosti najbolje svjetske skijašice, onda vas je prvi spust sezone vožen u kanadskom Lake Louiseu morao razuvjeriti. Lindsey Vonn definitivno je pokazala kako su brze discipline i dalje njezino najbolje područje, upisavši 12. spustašku pobjedu u karijeri u vrlo teškim, snježnim i promjenjivim uvjetima.

Na domaćem tlu, u SAD-u protekloga tjedna nije uspjela upisati niti bod, no povratak starim navikama ipak je upriličila u susjednoj Kanadi. Drugo mjesto pripalo je Kanađanki Emily Brydon, koja je za Vonn zaostala 52 stotinke sekundi, dok se na postolje ugurala još i Maria Riesch s 8 desetinki sekunde zaostatka.

Četvrta pozicija pripala je još jednoj Kanađanki Britt Janyk, dok se sa zaostatkom od 1.31 na petu poziciju plasirala najbolja na dva treninga Austrijanka Maria Holaus. Dominique Gisin i Anja Pärson podijelile su šesto mjesto, a krug prvih deset zatvorile su Franzi Aufdenblatten, Aurelie Revillet i Julia Mancuso.

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa dogodila se i smjena na vrhu, budući da su tehničarke, očekivano, izgubile primat - Kathrin Zettel morala je prepustiti prvo mjesto Mariji Riesch, dok se Tanja Poutiainen pomaknula na četvrto mjesto kako bi treću poziciju ustupila Lindsey Vonn.

Svjetski kup, Lake Louise, spust:
1. Lindsey Vonn (SAD, HEAD) 1.26.13
2. Emily Brydon (Kanada, SALOMON) +0.52
3. Maria Riesch (Njemačka, HEAD) +0.80
4. Britt Janyk (Kanada, VOELKL) +1.09
5. Maria Holaus (Austrija, VOELKL) +1.31
6. Dominique Gisin (Švicarska, DYNASTAR) +1.41
6. Anja Pärson (Švedska, HEAD) +1.41
8. Fraenzi Aufdenblatten (Švicarska, ROSSIGNOL) +1.44
9. Aurelie Revillet (Francuska, SALOMON) +1.51
10. Julia Mancuso (SAD, ROSSIGNOL) +1.65

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!