Zimski sportovi

Vonn ponovno slavila na spustu

Matej Milanović • subota, 05.12.2009.
Vonn ponovno slavila na spustu
Foto: EPA

Lindsey Vonn slavila je i na drugom spustu Svjetskog skijaškog kupa koji se održao u Lake Louiseu. Ostala dva mjesta na postolju također su uzele iste dvije skijašice koje su bile na postolju i na spustu održanom u petak, no ovog puta s obrnutim redoslijedom. Maria Riesch bila je druga, a Emily Brydon treća...

Amerikanka Lindsey Vonn ponovila je slavlje na spustu u Lake Louiseu. Slavila je u petak i ponovila je uspjeh u subotu. Vonn je uvjerljivo pobijedila s 35 stotinki prednosti pred Mariom Riesch koja je za jedno mjesto poboljšala uspjeh s prvog spusta na kanadskoj stazi.

Treću poziciju zauzela je domaća uzdanica Emily Brydon s dvostruko većim zaostatkom od Riesch. Time je ponovljeno postolje od petka, a Riesch i Brydon su ujedno jedine dvije skijašice sa zaostatkom manjim od sekunde u odnosu na pobjednicu.

Četvrta je bila Šveđanka Anja Paerson, a peta Švicarka Dominique Gisin sa sekundom i 23 stotinke zaostatka. Prva od Austrijanki bila je Elisabeth Goergl na šestom mjestu samo četiri stotinke iza Gisin. Sedma Ingrid Jacquemod zaostala je sekundu i 47 stotinki i za samo jednu stotinku bila bolja od Kanađanke Britt Janyk.

Prvih deset zaključile su Francuskinja Marion Rolland i Amerikanka Alice McKennis koja je iznenađujuće došla do desetog mjesta usprkos startnom broju 50. Jako lošu vožnju su pak odradile Tina Maze i Nadia Fanchini koje su ostale bez bodova.

Svjetski kup skijašica, Lake Louise, Spust:
1. Lindsey Vonn (SAD, HEAD) 1:50,06
2. Maria Riesch (Njemačka, HEAD) +0,35
3. Emily Brydon (Kanada, STöCKLI) +0,70
4. Anja Paerson (Švedska, HEAD) +1,11
5. Dominique Gisin (Švicarska, DYNASTAR) +1,23
6. Elisabeth Görgl (Austrija, HEAD) +1,27
7. Ingrid Jacquemod (Francuska, SALOMON) +1,47
8. Britt Janyk (Kanada, VöLKL) +1,48
9. Marion Rolland (Francuska, ROSSIGNOL) +1,55
10. Alice McKennis (SAD, ATOMIC) +1,64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!