Zimski sportovi

Villach odnio bodove

Martina Oštrić • nedjelja, 06.12.2009.
Villach odnio bodove
Foto: Davor Sajko

Nakon velike pobjede u gostima nad Linzom u petak, hokejaši Medveščaka na svom su terenu, u Ledenoj dvorani Doma sportova dočekali petu momčad lige, austrijski Villach. Nakon odličnog početka i vodstva od čak dva pogotka prednosti, Medveščak ipak nije uspio upisati dva nova boda..

U velikoj euforiji zagrebačka je publika dočekala novu utakmicu svojih ljubimaca na domaćem ledu. No oni su im pokazali dva lica u 60 minuta hokeja. Dvije utakmice u jednoj. Premda je Medveščak u utakmicu krenuo agresivno, i već u prvih 15 sekundi imao dvije odlične prilike za vodstvo, gosti su ti koji su došli do početne prednosti. Dok su domaći pokušavali stvoriti šansu za gol, Austrijanci su izbacili pločicu iz svoje trećine. Phillip Pinter u solo prodoru našao se sam pred Kristanovim golom, čime Austrijanac ne propušta dovesti gostujuću momčad u vodstvo. Igrala se tek druga minuta, Medveščak je gubio 0:1, no domaći se nisu predavali.

Udarci Joela Prpića bili su zaustavljeni, što od strane golmana Gerta Prohaske, a što od nepreciznosti, no nagrada Zagrebašima stiže već u devetoj minuti, i to preko Mikea Ouellettea. Na asistenciju T.J. Guidarellija i Aarona Foxa Ouellette se najbolje snalazi u gužvi pred austrijskim golom, te poravnava rezultat. Sudac jedva da je bacio pak na led s centra kada je Villach imao i drugi gol, no on je poništen zbog previsokih palica.

Medveščakove igrače ništa od toga nije spriječilo da i dalje igraju svoju igru. Obrana je odlično funkcionirala sprečavajući sve njihove napade, uključujući i onaj s Brumerčikom na klupi za kažnjene, a udarci povratnika u momčad Robbyja Sandrocka, Brada Smytha i Mikea Ouellettea bili su samo nagovještaj onoga što slijedi. U posljednjoj minuti prvog dijela John Hećimović lijepom varkom šalje golmana u desno, čime ovaj ostavlja slobodnu lijevu stranu gola. Hećimović takvu priliku ne propušta, te dovodi domaće u prvo vodstvo na utakmici.

U drugoj trećini igrači Medveščaka nastavljaju tamo gdje su stali. Puca se sa svih strana, od Prpića do Lovrenčića, a Robert Kristan branio je sve što je promaklo obrani domaćih. U 30. minuti kaznom Andreasa Kristlera Medveščakovi su igrači dobili novu priliku za povećanje rezultata. Andy Sertić uputio je udarac s plave linije, a dodir Ouelletteove palice bio je dovoljan da skrene pločicu i zbuni Prohasku.

Nakon trećeg pogotka igrači Medveščaka su počeli padati. Sandrock se zbog držanja palice dvije minute odmarao na klupi, a nedugo nakon ponovnog ulaska na led Robert Kristan ostavio je nešto prostora s desne strane, što koristi Guenther Lanzinger i smanjuje na 3:2.

Drugi gol podigao je gostujuću momčad, i bilo je samo pitanje vremena kad će momčad Villacha izjednačiti rezultat. To se i dogodilo u 37. minuti, kada je iz lijepo izrađene akcije Jonathan Ferland došao do svog prvog pogotka večeras. Obrana Medveščaka propuštala na sve strane, a nakon isključenja Conrada Martina gosti su došli do novog vodstva. Michael Stewart puca s plave linije, i minutu pred kraj drugog perioda dovodi goste u novo vodstvo.

Premda su u posljednji period utakmice ušli s igračem manje, domaći su uspjeli uputiti nekoliko udaraca na gol, no iskusni Prohaska nije dopustio promjenu rezultata. 43. minuta donosi isključenje Benjamina Petrika, a nepune dvije minute potom i Jeana Francoisa Fortina. Nažalost, u gotovo četiri minute s igračem više, od čega u 12 sekundi imali situaciju 'pet na tri', Medveščakovi hokejaši jedva da su uspjeli uputiti pokoji udarac na gol. S druge strane, gostujuća obrana vrlo je uspješno zaustavljala sve napade domaćih još u neutralnoj trećini, čime se Plavi nisu niti uspjeli približiti golu.

Ipak, u 53. minuti nakon novog isključenja Lanzingera Conrad Martin, uz Sandrockovu potporu, imao je četiri vrlo dobra udarca na gol, no niti jednom pločica nije udarila u mrežu s unutarnje strane. Medvjedi su u posljednjih pet minuta utakmice potpuno pali, a vađenje Kristana minutu i pol prije kraja utakmice nije urodilo plodom, s obzirom da su nakon toga isključenja zaradili Robby Sandrock i Joel Prpić.

Nakon pobjede nad Linzom, gdje se Medveščak digao u posljednjoj trećini i riješio utakmicu u svoju korist, danas se dogodila potpuno drugačija situacija. Odličnih 30 minuta gdje su kontrolirali utakmicu zamijenilo je 30 vrlo slabih, u kojima su igrači Medveščaka na trenutke djelovali izgubljeno. Uz to, neproduktivna igra s igračem više i ipak premali broj udaraca na gol nešto je na čemu će Medvjedi narednih dana itekako trebati proraditi, žele li da se ovakve stvari više ne ponavljaju.

EBEL

  • Rezultati
  • Ljestvica

29. kolo

KAC6:5Alba Volán
Acroni Jesenice2:3Red Bull Salzburg
Medveščak3:4Villacher SV
Telemach Olimpija2:1LIWEST BW Linz
Vienna Capitals5:2Graz 99ers
1Graz 99ers 54197:132+6577
2Red Bull Salzburg 54203:158+4571
3Vienna Capitals 54193:156+3770
4LIWEST BW Linz 54176:150+2669
5Villacher SV 54162:174-1260
6KAC 54166:159+757
7Alba Volán 54165:184-1957
8Medveščak 54160:182-2257
9Acroni Jesenice 54148:205-5739
10Telemach Olimpija 54141:211-7037

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!