Zimski sportovi

Görgl slavi ispred Vonn

Antonija Pavlić • nedjelja, 06.12.2009.
Görgl slavi ispred Vonn
Foto: EPA

Elisabeth Görgl slavila je u prvom superveleslalomu sezone u kanadskom Lake Louiseu, prestigavši drugoplasiranu Amerikanku Lindsey Vonn za samo tri stotinke sekunde. Na pobjednički podij prvi puta nakon 2005. plasirala se i iskusna Francuskinja Ingrid Jacquemod. Maria Riesch zauzela je 5. poziciju i tako prije tehničkih utrka u Areu prepustila vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa svojoj najboljoj prijateljici...

Lindsey Vonn ipak nije uspjela ispisati novu stranicu skijaške povijesti i u Lake Louiseu pobijediti i u trećoj utrci za redom. U tome ju je spriječila Austrijanka Elisabeth Görgl i to za minorne tri stotinke sekunde!

28-godišnja Austrijanka daleko je najbolje odradila donji dio staze Olympic Men's Downhill u kojem su sve skijašice redom gubile dosta vremena. Gotovo pet desetinki sekunde u tom je sektoru izgubila i Lindsey Vonn, koja je tako prokockala odličnu priliku za još jednu pobjedu.

No, usprkos činjenici što joj je pobjeda izmaknula za djelić sekunde 25-godišnjakinja nikako ne može biti nezadovoljna svojim ovosezonskim nastupima u Lake Lousieu; u tri dana natjecanja u Kanadi ukupno je, naime, akumulirala 280 bodova, što ju je u redoslijedu Svjetskog kupa lansiralo na sam vrh.

Treće mjesto pripalo je skijašici s istovjetnim startnim brojem Ingrid Jacquemod, a zanimljivo je što joj je to prvo pobjedničko postolje poslije 2005, te prva treća pozicija u karijeri uopće. Jednom je pobijedila, 2005. u spustu u Santa Caterini, a dva je puta bila druga, no nikada se na postolju nije našla u superveleslalomu.

Drugi najbolji rezultat karijere u ovoj disciplini pripao je i na četvrtom mjestu Austrijanki Andrei Fenninger, dok je peta završila Njemica Mariji Riesch, koja je u protekla tri dana natjecanja u Kanadi kombinirano sakupila i više nego pristojnih 185 bodova. No, niti to joj nije bilo dovoljno da zadrži vodstvo u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa.

S današnjih 45 bodova čelnu poziciju morala je prepustiti svojoj najboljoj prijateljici Vonn, koja će u švedski Are na tehničke discipline tako otići s 28 bodova prednosti.

Svjetski kup, Lake Louise, superveleslalom:
1. Elisabeth Görgl (Austrija, HEAD) 1.21.91
2. Lindsey Vonn (SAD, HEAD) +0.03
3. Ingrid Jacquemod (Francuska, SALOMON) +0.62
4. Anna Fenninger (Austrija, HEAD) +0.66
5. Maria Riesch (Njemačka, HEAD) +0.69
6. Fabienne Suter (Švicarska, STOECKLI) +0.85
7. Nadia Styger (Švicarska, VOELKL) +1.04
8. Andrea Dettling (Švicarska, STOECKLI) +1.21
9. Maria Holaus (Austrija, VOELKL) +1.22
10. Marie Marchand-Arvier (Francuska, ROSSIGNOL) +1.23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!