Hrvatski kup, Četvrtfinale, 09.12.2009, 16:00 h, Stadion Varteksa, Varaždin, gledatelja: 1000
Suci: Vučemilović-Šimunović (Osijek), Sabljak (Požega), Lončar (Osijek)
Varaždin
Varaždin
Josip Golubar 61'
Matija Smrekar 72'
2:0(0:0) Slaven Belupo
Slaven Belupo

Slabo, ali dovoljno

Ivana Strahija • srijeda, 09.12.2009.
Slabo, ali dovoljno
Foto: Kristijan Komarica

U polufinale hrvatskog Kupa prošao je Varteks, iako uzvrat protiv Slaven Belupa nikome neće ostati u sjećanju kao iznimno interesantna utakmica.

Jedini koji se istaknuo na travnjaku u prvom poluvremenu bio je najstariji igrač, Miljenko Mumlek. Unatoč svojim godinama Mumlek je u par navrata vrlo lako pretrčao mlađe suparnike, uzimao im loptu i općenito unosio nemir pred mrežu Slaven Belupa. Nekoliko je puta Mumlek pucao i iz slobodnog udarca, no nitko od njegovih suigrača nije bio na pravom mjestu.

Unatoč tim prijetnjama obrana Slaven Belupa kao da je zaspala, odnosno redovito kasni korak za Varteksovim napadačima, a to pokušavaju iskoristiti domaći Škvorc i Smrekar, ali njihove lopte nisu dovoljno precizne. S druge strane odvažio se bivši Varteksovac Papa, ali puca tek iz daljine, dok je nešto bliže prošao Tepurić, no domaći je vratar Dreven bio spreman na izazov.

Treba ipak dati nogometašima malo popusta, pošto je travnjak bio vrlo sklizak nakon dva dana kiše, pa ih lopta nije baš slušala. Klizali su se i padali, nije im bilo lako.

Bili smo se pripremili na slično drugo poluvrijeme, no na sreću, Varteksovci su počeli zabijati golove. U 61. minuti oduševio je domaće navijače Golubar. Potegao je loptu s centra, prešao sve Koprivničane koji su mu stajali na putu te prevario vratara Pelina, koji je ostao nemoćan na njegov precizan prizemni šut.

Slavi se u Varaždinu opet desetak minuta kasnije. Dugu je loptu majstor Mumlek uputio na Mujanovića, on izlazi sam na vratara Pelina, no kliže se zbog teškog terena, ali ipak uspijeva nekako loptu poslati Smrekaru, a ovom je prazan gol i samo treba loptu ubaciti na pravo mjesto.

Tako je Varteks prošao u polufinale Kupa, nakon što je u sezoni 2008./2009. ispao u osmini finala od Pomorca (2:0), dok Slaven nije ponovio prošlosezonski uspjeh ulaska u polufinale, gdje je od njega bolji bio Hajduk na penale.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.12.2009. u 20:24
    Mislim da nju više ždere to kaj ne kuži baš o čemu se radi na stadionu, pa mora služati "uvaženog kolegu, bivšeg glasnogovornika kluba", koji slučajno s njom radi na istoj selskoj radio-postaji. A kad joj on "objasni" kaj se događalo, onda ona "objektivno"... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.12.2009. u 12:55
    ova novinarka nema pojma. valjda nije dobro vidla tekmu od onih suncanih naocala koje je imala na nocu...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.12.2009. u 19:01
    Kak sam i rekel. Nikad mirnije nisam išel na tekmu, niti sam ju ikad mirnije gledal. Podravci nisu ni u mašti namjeravali stizati rezultat iz prve tekme. Prvo poluvrijeme su prespavali, a drugo nisu mogli. Dalić izvadil najagilnijeg na poluvremenu, ko da i on neće. Jedino ne znam koji je krc bil... [više na forumu]
    Obrisan korisnik