Hrvatski kup, Četvrtfinale, 09.12.2009, 16:00 h, Šibenik, stadion Šubićevac, gledatelja: 1200
Suci: Ivan Bebek (Rijeka), Hrvoje Menđušić (Vinkovci) i Dražen Pejić (Vukovar)
Šibenik
Šibenik
Igor Budiša 37'
Ermin Zec 59' (11m), 77'
Jusuf Dajić 90'+2'
4:0(1:0) Osijek
Osijek

Povijesni uspjeh Šibenčana

Ivana Jurica • srijeda, 09.12.2009.
Povijesni uspjeh Šibenčana
Foto: Martina Japundžić

Super uvjerljivom pobjedom od 4:0 nad Osječanima u uzvratnom susretu četvrtfinala Kupa Hrvatske Šibenčani su ispisali jednu od najljepših stranica svoje povijesti. Po prvi put plasirali su se u polufinale Kupa. Na krilima dvostrukog strijelca Ermina Zeca koji je, vrlo vjerojatno odigrao svoju posljednju utakmicu u šibenskom dresu, momčad Branka Karačića na najljepši je mogući način zaokružila sjajnu jesensku dionicu prvenstvu. Osim dva pogotka Zeca u strijelce su se još upisali i Budiša i Dajić.

Šibenik
Šibenik
Osijek
1
Goran Blažević
6
Mladen Jurčević
4
Velimir Vidić
3
Igor Budiša
18
Ivan Medvid
(do 63')
11
Zeni Husmani
14
Stipe Bačelić-Grgić
20
Arijan Ademi
10
Mehmed Alispahić
7
Ermin Zec
(do 78')
21
Ivan Božić.
(do 83')
Pričuvni igrači
8
Ivan Elez
63'
9
Jusuf Dajić
78'
17
Antonio Jakoliš
83'
Trener
Branko Karačić
6
(do 46')
20
(do 64')
26
(do 61')
Pričuvni igrači
Trener
Tomislav Steinbrückner

Velika želja domaćih nogometaša da se Osječanima revanširaju za poraz u posljednjem kolu jesenskog dijela sezone bila je vidljiva od samog početka utakmice. Već u prvoj minuti zaprijetio je Zec, ali gosti su situaciju riješili izbacivanjem lopte u korner kojega je izveo Alispahić, ali Medvid se sudario s gostujućim kapetanom Vidom i nije bilo udarca na gostujući gol. U osmoj minuti prvi su put prema Blaževićevom golu zapucali i gosti. Na udarac se odlučio Miličević, ali domaći je vratar lako pokupio loptu.

14. minuta donijela je i prvu veću priliku na utakmici. Ademi je asistirao Zecu koji vara svog čuvara Đikića, ali puca pored gola. U 23. minuti ponovno je opasno u gostujućem kaznenom prostoru. Alispahić je ubacio s desnog boka, ali Vida je u posljednji trenutak reagirao ispred Zeca i Ademija. Pokušali su gosti zaprijetiti iz slobodnog udarca u 20. minuti, ali Knežević je pucao visoko preko gola.

Oproštaj Zeca

Dvije i pol sezone Ermin Zec nosio je šibenski dres. U susretu protiv Osijeka odigrao je, vrlo vjerojatno, svoje posljednje minute na Šubićevcu. Brojni menadžeri i ovoga su puta posjetili šibenski stadion kako bi se uvjerili u njegove kvalitete. A koliko ga cijene u Šibeniku nije potrebno posebno naglašavati. Kad ga je trener Karačić u 78. minuti povukao iz igre, doživio je pravi standing ovation, cijeli stadion pozdravljao je bugojanskog majstora koji je postao miljenik šibenske publike.

Šibenski Funcuti tom su mu prilikom darovali i svoj šal, odnosno nadaleko poznatu šibensku kapu, koju do odlaska u svlačionicu Erminho, kako su ga od milja prozvali novinari, nije skidao.

Šibenik je i dalje žestoko napadao, dok Osječani nisu prijetili Blaževiću. U 31. minuti ponovno je radila bugojanska veza, ali udarac Zeca nije završio na željenom mjestu. Tri minute kasnije Alispahić je ponovno bio u ulozi asistenta, podvalio je odličnu loptu za Jurčevića, Kardum je istrčao sa svog gola, a desni bočni domaćih pucao je uz samu vratnicu. No, u 37. minuti daleko kvalitetnija igra isplatila se Šibeniku. Todorčev je grubo startao na Zeca za što je zaradio i žuti karton. Prekid, kao i obično, izvodi Alispahić, najviši u skoku je Osječanin u šibenskom dresu, Igor Budiša, koji glavom matira Karduma za početno vodstvo Modrih.

Nisu Šibenčani stali nakon tog vodstva. I dalje su redali dobre akcije. U 42. minuti odlična lopta Bačelića-Grgića za Alispahića čiji udarca brani gostujući vratar. Minutu kasnije pogodak su postigli i gosti, strijelac je bio Knežević, ali gol je posve opravdano poništen jer je veznjak gostiju bio u zaleđu.

Odmah na početku nastavka gostujući trener Tomislav Steinbrückner u igru je uveo i trećeg napadača, Vedrana Nikšića. I preuzeli su tada njegovi igrači terensku inicijativu, ali do prilike nisu došli. Smirili su ih domaćini novim golom. Alispahić je dao dugu loptu za Jurčevića kojega u kaznenom prostoru ruši Domagoj Vida. Sudac Bebek odmah pokazuje na bijelu točku, a precizan je bio najbolji šibenski strijelac Ermin Zec. Rezultatski zaostatak od 2:0 nije i jedino loše što se Osječanima dogodilo u toj 57. minuti. Pranjić je prigovorio sucu, zaradio je žuti karton, a kako mu je to bio drugi, morao je u svlačionicu prije vremena.

U 70. minuti opasno je bilo u domaćem šesnaestercu, ali beskompromisni Vidić riješio je situaciju ispred Hrnčevića i Nikšića. Samo minutu kasnije stopostotna prilika za goste. Hrnčević je ostao sam ispred Blaževića koji odličnom intervencijom čuva svoju mrežu. Bilo je to sve od gostiju u ovoj utakmici, a domaćini se nisu zadovoljili rezultatom od 2:0 već su i dalje tražili put prema gostujućoj mreži.

13 minuta prije kraja utakmice na semaforu je svjetlilo 3:0. Stoper Vidić je sjajnim solo prodorom došao do gostujućeg kaznenog prostora, a onda odigrao loptu za usamljenog Zeca. On puca, a lopta se od jedne stative odbija u drugu, a zatim u mrežu. Nisu se Šibenčani ni time zadovoljili već su u sudačkoj nadoknadi postigli i četvrti gol. Ponovno je asistent bio raspoloženi Alispahić, a mrežu Karduma glavom je pogodio Jusuf Dajić. Razigrani Alispahić nešto prije toga pogodio je i okvir gola.

Kraj susreta Šibenčani su dočekali uzdignutih ruku. Ostvarili su veliki uspjeh, i dalje su u igri za Rabuzinovo sunce. Plasman u polufinale Kupa samo je kruna ionako sjajnog jesenskog dijela sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!