Zimski sportovi

Osborne Paradis slavio u Val Gardeni

Matej Milanović • subota, 19.12.2009.
Osborne Paradis slavio u Val Gardeni
Foto: EPA

Manuel Osborne-Paradis slavio je na muškom spustu u Val Gardeni. Drugo mjesto zauzeo je Mario Scheiber, a treće su podijelili Ambrosi Hoffman i Johan Clarey. Natko Zrnčić-Dim je završio na 49. mjestu...

Manuel Osborne-Paradis odlično je odradio svoju vožnju. Kanađanin je uspio izboriti pobjedu na spustu u Val Gardeni. Kanađanin je u utrku krenuo sa startnim brojem devet i cijelom stazom je vodio i u konačnici zasluženo zasjeo na prvo mjesto.

Ženski spust poništen

Ženski spust koji se u subotu trebao održati u Val d'Isereu neće biti održan zbog loših vremenskih uvjeta. Nije još poznato kada će biti nadoknađen.

Od vozača koji su išli nakon Osborne-Paradisa jedino je Mario Scheiber bio blizu. Austrijanac je čak vodio na dva međuvremena, no u konačnici je zaostao 13 stotinki sekunde i zauzeo drugo mjesto na postolju.

Treću poziciju podijelili su dvojica skijaša koji s niskim startnim brojevima. Johan Clarey iz Francuske sa startnim brojem šest i Ambrosi Hoffmann sa startnim brojem osam. Hoffman je nakon početnog zaostatka za Francuzom imao i tri desetinke prednosti, ali je u zadnjem dijelu staze dosta izgubio i na kraju izborio isto vrijeme kao i Clarey za podjelu mjesta na postolju.

Na oko pola sekunde zaostatka su se smjestila čak četvorica skijaša. Peto mjesto zauzeo je Michael Walchhofer sa 48 stotinki zaostatka, a šesti je bio Kanađanin Robbie Dixon sa pola sekunde zaostatka, nakon jedne velike greške koja ga je stajala boljeg plasmana. Sedmo mjesto su pak podjelili Marco Büchel i Hans Olsson s 56 stotinki zaostatka.

Bode Miller morao se zadovoljiti devetom pozicijom, a tek deseti bio je Didier Cuche. Slovenac Andrej Šporn bio je jako dobar 13., a Aksel Lund Svindal se nakon relativno lošeg nastupa morao zadovoljiti 17. mjestom.

Natko Zrnčić-Dim se nakon jučerašnjeg jako dobrog nastupa u SuperG-ju nije uspio ponoviti i na spustu. Gubio je vrijeme na svim mjerenjima i u konačnici je zaostao četiri sekunde i tri desetinke.

Svjetski skijaški kup, Muški spust, Val Gardena:
1. Manuel Osborne-Paradis (Kanada, ROSSIGNOL) 2:01,27
2. Mario Scheiber (Austrija, ATOMIC) +0,13
3. Ambrosi Hoffmann (Švicarska, HEAD) +0,25
3. Johan Clarey (Francuska, ROSSIGNOL) +0,25
5. Michael Walchhofer (Austrija, ATOMIC) +0,48
6. Robbie Dixon (Kanada, ROSSIGNOL) +0,50 7. Marco Büchel (Lihtenštajn, HEAD) +0,56
7. Hans Olsson (Švedska, HEAD) +0,56
9. Bode Miller (SAD, HEAD) +0,77
10. Didier Cuche (Švicarska, HEAD) +0,85
...
49. Natko Zrnčić-Dim (Hrvatska, ATOMIC) +4,03

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!