Zimski sportovi

Vonn: "Razočarana sam svojim skijanjem"

Antonija Pavlić • nedjelja, 20.12.2009.
Vonn: "Razočarana sam svojim skijanjem"
Foto: Kristijan Komarica

Lindsey Vonn plasirala se na postolje i u četvrtoj brzoj utrci sezone, no nije bila zadovoljna superveleslalomskim nastupom u Val d'Isereu. Potpuno oprečno, presretne pobjedom i drugom pozicijom bile su Fraenzi Aufdenblatten i Nadia Styger...

Fraenzi Aufdenblatten konačno je doživjela prvu pobjedu u Svjetskome kupu. Sa 28 godina na leđima slavila je u superveleslalomu u Val d'Isereu, a podij je podijelila sa sunarodnjakinjom Nadjom Styger i Amerikankom Lindsey Vonn.

"Ovo je nešto o čemu smo Nadia i ja sanjale. Biti na postolju s Lindsey uistinu je nevjerojatno. Nemam riječi kojima bih opisala ovaj osjećaj. Savršen dan za mene, ništa ljepše nisam mogla poželjeti", zborila je Aufdenblatten nakon utrke.

"Netko mi je rekao da sam konačno pobijedila nakon 200 odvoženih utrka. Ne znam da li je taj podatak točan, ali zasigurno ih ima puno. Pobjeda je bila cilj moje karijere, najviše od svega željela sam jednoga dana biti najbrža. Možda mi ovaj uspjeh da ideju i za OI", otkrila je.

Treće mjesto u drugom superveleslalomu sezone spomenutoj Vonn donijelo je vodeće mjesto u ukupnom poretku Svjetskog kupa, 50 bodova ispred Marije Riesch, a zasjela je na vrh i u redoslijedu superveleslaloma.

"Moram priznati kako sam razočarana svojim današnjim skijanjem. Posebno to vrijedi za gornji dio staze u kojem sam potpuno izgubila ritam. Nisam bila agresivna, no sva sreća da sam nešto vremena povratila u donjem dijelu tako da ipak mogu biti zadovoljna danom. Solidan je to rezultat i dobar kraj odličnog vikenda", misli najbolja svjetska skijašica.

"Definitivno sam mogla puno bolje, no sada ne mogu ništa promijeniti. Staza je imala dosta zamki, stalno su se izmjenjivali ravni i zavojiti dijelovi, a zbog toga nisam mogla uhvatiti pravi ritam. No, ipak sam najviše razočarana što u subotu nije održan planirani spust, požalila se.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!