Zimski sportovi

"Fantastičan rezultat nakon operacije"

Antonija Pavlić • nedjelja, 10.01.2010.
"Fantastičan rezultat nakon operacije"
Foto: EPA

Ivica Kostelić vratio se nakon operacije koljena na najbolji mogući način. U švicarskom Adelbodenu dokazao je da odustajanje na Sljemenu nikako nije značilo i konačan krah njegove karijere, već je bio samo trenutak slabosti i trenutačne dekoncentracije...

Sjajna vijest za hrvatske ljubitelje skijanja stigla je u nedjelju iz Adelbodena. Ivica Kostelić dvjema je rezerviranim slalomskim vožnjama stigao do najniže stepenice pobjedničkog postolja, nakon svih problema i nesreća koje su mu se dogodile u posljednje vrijeme.

"Fantastičan je ovo rezultat, posebice nakon operacije od koje je proteklo tek četiri tjedna. Koljeno se ponaša odlično u tehničkim disciplinama, ostaje nam vidjeti tek kako će reagirati na spustaške skokove", zborio je Ivica nakon jubilarnog 30. postolja u karijeri.

"Jučer nisam imao sreće, poništen je veleslalom u kojem sam poslije 58 skijaša u prvoj vožnji držao treće vrijeme, zato mi se sve to vratilo danas. Herbst je ispao, Hargin vozio slabije...", svjestan je bio Profesor.

"Sada sam pun samopouzdanja. Drugu vožnju nisam vozio punim gasom, ipak mi je najvažnije bilo da dođem do cilja nakon odustajanja na Sljemenu", zaključio je.

Pobjedu je, po treći puta u karijeri, odnio karizmatični Francuz Julien Lizeroux. Lizeroux je do slavlja došao nakon 12. mjesta u prvoj vožnji, te fenomenalnim, nedostižnim drugim nastupom.

"Ne mogu vjerovati, tresem se od sreće", govorio je neposredno poslije utrke. "U prvoj vožnji sam radio velike greške, a ni u drugoj nisam mislio da idem baš tako dobro. Nisam mogao vjerovati svojim očima kada sam na semaforu u cilju vidio zeleno svjetlo (indikator prednosti) i vrijeme druge vožnje", opisivao je.

"Najviše od svega sada se želim zahvaliti svojim serviserima. Skije su mi uistinu savršene."

Vodeći slalomaš Svjetskoga kupa i nakon Adelbodena ostao je Reinfried Herbst, unatoč tome što je nakon dvije nizane pobjede dva puta - odustao. "Razočaran sam što sam ponovno izgubio bodove. No, neću klonuti duhom. Slalom je takva disciplina, radit ću i trenirati još napornije i jače", odlučan je Herbst.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!