Zimski sportovi

Washington pobjednički kroz Pittsburgh

Matej Milanović • petak, 22.01.2010.
Washington pobjednički kroz Pittsburgh

U najvažnijem okršaju dana u NHL-u Washington je slavio sa 6:3 u gostima kod Pittsburgha. Zanimljivo je bilo i na većini ostalih susreta, a Detroit je slavio kod Minnesote tek nakon osam serija raspucavanja...

Pittsburgh je u susret s Washingtonom u Mellon Areni krenuo odlično. Nakon četiri i pol minute Sidney Crosby je doveo svoj sastav u vodstvo. Do kraja trećine gosti su uspjeli izjednačiti, a početkom druge dionice Eric Fehr ih je i doveo u vodstvo. Pittsburgh je izjednačio manje od pola minute kasnije, a polovicom susreta, u 31. minuti, došao je i u vodstvo preko Krisa Letanga.

Washington je potom ipak uspio izjednačiti prije zadnjeg odmora golom Aleksandera Ovečkina, a susret je praktički riješen početkom zadnje trećine kada je Washington u razmaku od minute dvaput tresao protivničku mrežu i u 44. minuti poveo 5:3. Gosti su u 60. minuti postigli i šesti gol, preko Ovečkina koji je pogodio praznu mrežu.

Columbus je u Bostonu dvaput zaostajao, no polovicom treće dionice je izjednačio na 2:2, a R.J. Umberger je zabio gol za pobjedu u powerplayu minutu prije kraja.

Ottawa je protiv Saint Louisa povela 2:0 u 31. minuti, no golovima u 38. i 41. gosti su izjednačili i vratili se u susret. Da bodovi ipak ostanu u Kanadi pobrinuo se Chris Phillips s igračem više u 51. minuti igre. Kod Senatorsa se istaknuo Peter Regin s tri boda.

Florida je kod Islandersa povela u 28. minuti, ali su svega četiri minute kasnije domaćini izjednačili. Susret je otišao na raspucavanje. U prvoj seriji su oba vratara obranili protivničku pokušaje. U drugoj je pak Rob Schremp zabio za Islanderse, a Dwayne Roloson je obranio pokušaj Michaela Frolika. To je omogućilo Mattu Moulsonu da golom u trećoj seriji osigura pobjedu domaćinima. Drugi sastav iz New Yorka poražen je u Philadelphiji. Flyersi su zabili po jedan gol u prvoj i drugoj trećini i slavili s 2:0. Istaknuo se golman Philadelphije Ray Emery koji je obranio svih 24 udarca.

Tampa Bay je igrala doma s Torontom u okršaju dvije momčadi koje se nalaze pri samom dnu Istočne konferencije. Gosti su poveli u drugoj trećini, a potom i u trećoj no oba puta je Tampa Bay dosta brzo uspijevala izjednačiti. Susret je odlučio Martin Saint Louis deset sekundi prije isteka produžetka golom za konačnih 3:2.

Detroit je kod Minnesote poveo nakon osam minuta igre, a domaći su izjednačili tijekom druge trećine te se na zadnji odmor otišlo s 1:1. Prava uzbuđenja pružila je posljednja dionica. Gosti su se ponovno doveli u vodstvo već u trećoj minuti trećine, a u 50. je rezultat glasio 3:1. Ipak u razmaku od minute Minnesota je dvaput zabila i pet minuta prije kraja izjednačila na 3:3.

Drama se zatim odigrala i na raspucavanju. Detroit je poveo već u prvoj seriji golom Dacjuka, a nakon što je u trećoj seriji Nolan izjednačio gostima je trebao gol Bertuzzija za pobjedu. Ipak, njegov šut je obranjen i raspucavanje se nastavilo. U iduće tri serije igrači Minnesote nisu zabili gol te bi Detroit pogotkom osigurao pobjedu, no ni oni nisu uspijevali zatresti mrežu.

Potom je gol zabio Zidlicky, a Filppula se pobrinuo da Detroit ne izgubi i susret je odlučen u idućoj seriji. Gostujući vratar Howard je obranio pokušaj Belangera i novu meč loptu Detroita iskoristio je Drew Miller. Gosti su tako došli do pobjede nakon čak osam serija raspucavanja.

Zanimljivo je bilo i u Los Angelesu. Kingsi su vodili 1:0 nakon prvih 20 minuta, a do 30. minute je Buffalo uspio preokrenuti. Domaći su na posljednji odmor ipak otišli pri izjednačenom rezultatu, ali je Buffalo ponovno poveo nakon svega minute treće dionice. Gol za produžetak zabio je Ryan Smith u 50. minuti. Utakmica je otišla na raspucavanje u kojem su oba sastava zabili u prvoj seriji i promašili u drugoj. U posljednjoj seriji Dustin Brown je zabio za Kraljeve, a pokušaj Tima Connolyja obranio je domaći vratar Jonathan Quick i osigurao svojima šestu uzastopnu pobjedu što se samih raspucavanja tiče.

Carolina je šokirala Atlantu u gostima. Naime, Hurricanesi su u 23. minuti poveli 4:0. Atlanta je do 51. minute smanjila na 4:2, a gol za konačnih 5:2 zabio je Eric Staal u zadnjoj minuti na prazan gol. Staal je jedini postigao tri gola. San Jose je pak zabio dva gola u drugoj trećini protiv Anaheima. Gosti su smanjili početkom zadnje trećine i do kraja susreta su pokušavali izjednačiti, no nisu uspjeli već su pri samom kraju primili i treći gol.

Phoenix je poveo protiv Nashvillea početkom druge trećine, no do kraja dionice Coyotesi su zaostajali 2:1. Ipak, domaći su došli do pobjede zahvaljujući Scottieju Upshallu koji je u zadnjoj trećini zabio tri gola za završnih 4:2. Chicago je slavio kod Calgaryja i nanio Kanađanima peti uzastopni poraz. Druga trećina završila je s jednim golom sa svake strane, a Ben Eager je goste doveo u vodstvo u 46. minuti. Gol za 3:1 postignut je u zadnjoj minuti kada je Calgary izvadio golmana.

Na koncu Vancouver i Dallas su u svakoj od prve dvije trećine zabili po pogodak te se na zadnji odmor otišlo s 2:2. U posljednoj trećini domaći su zabili dva gola i u 47. minuti došli do 4:2. Do kraja dvoboja Dallas je tek uspio smanjiti na 4:3, ali ipak prekasno da bi imali neku ozbiljniju nadu u izjednačenje.

Rezultati NHL, 21.01.2010:
Atlanta - Carolina 2:5, Boston - Columbus 2:3, Calgary - Chicago 1:3, Los Angeles - Buffalo 4:3 (SO), Minnesota - Detroit 3:4 (SO), NY Islanders - Florida 2:1 (SO), Ottawa - Saint Louis 3:2, Philadelphia - NY Rangers 2:0, Phoenix - Nashville 4:2, Pittsburgh - Washington 3:6, San Jose - Anaheim 3:1, Tampa Bay - Toronto 3:2 (OT), Vancouver - Dallas 4:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!