Zimski sportovi

Didier Cuche upitan za Olimpijske igre

Antonija Pavlić • petak, 29.01.2010.
Didier Cuche upitan za Olimpijske igre
Foto: EPA

Jedan od najvećih kandidata za medalju na predstojećim Olimpijskim igrama u Vancouveru Didier Cuche slomio je prst u padu u veleslalomu Kranjske Gore i tako pod znak upitnika doveo svoj nastup na najvećem sportskom događaju godine...

Ponajbolji švicarski skijaš Didier Cuche, peterostruki ovosezonski pobjednik u Svjetskome kupu, te jedan od najvećih izglednika za medalju na predstojećim Olimpijskim igrama u Kanadi slomio je prst padom u veleslalomu koji je u petak održan u Kranjskoj Gori i tako postao upitan za najveći sportski događaj godine.

"Didier je slomio prst", potvrdio je glavni čovjek muške reprezentacija Mauro Pini Reutersu. "Ta me njegova ozljeda neodoljivo podsjeća na onu koju je u kolovozu pretrpio Didier Defago", otkrio je.

Cuche će u subotu ujutro biti prevezen u kliniku u Zürich, a više informacija o njegovom nastupu u Vancouveru bit će poznato poslije operacije. "Nadam se da ćemo ga već za desetak dana gledati na skijama. No, za to će se morati dosta žrtvovati i poduzeti sve potrebne mjere opreza", dodao je Pini.

Martin Rufener i u nesreći je, pak, pronašao - sreću. "Start olimpijskog spusta u Vancouveru, srećom, nije preravan. Vjerujem da bi Didier mogao nastupiti uz bandažu i injekcije. No, prije svih zaključaka i donošenja odluka treba vidjeti koliko je pad uistinu ozbiljan."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!