Zimski sportovi

"Prekrasno, ali volimo i Ledenu"

Borna Rupnik • petak, 29.01.2010.
"Prekrasno, ali volimo i Ledenu"
Foto: Davor Sajko

Medveščakov trener Ted Sator nije mogao dovoljno nahvaliti atmosferu na Šalati, premda ga je jedan detalj zasmetao. Njegova je momčad poražena nakon 2:2 i penala, ali to nije pokvarilo sveukupni dojam...

Medveščak svoju prvu utakmicu pod vedrim nebom u ligi EBEL nije uspio okruniti pobjedom, no to je u petak ipak bilo manje bitno. Osim novog doživljaja za sve ljubitelje hokeja, naš je predstavnik i s jednim bodom osigurao plasman u doigravanje.

"Ovo je prekrasna atmosfera za hokej. Navijači su izvanredni i divno je gledati ljude kako stoje, pjevaju i zabavljaju se. Ma čarobno su dobri", izjavio je Medveščakov trener Ted Sator po završetku utakmice, ali je odmah istaknuo i jednu negativnu stranu.

"Nažalost, nismo imali mogućnost pregledavanja video snimke. Naime, snimka bi pokazala da je Hečimovićev gol, naš nesuđeni treći, morao biti priznat", požalio se Sator.

"A to bi nam vjerojatno bilo dovoljno za pobjedu. 3:1 je znatno drukčiji rezultat nego 2:2. Tražili smo suca da pogleda snimku, ali nam se ispričao i rekao da nije u prilici to učiniti. U toj situaciji nismo imali sreće, ali jako sam ponosan na svoje igrače te na činjenicu da su umarširali u doigravanje", nastavio je.

Sator je bio zadovoljan i predstavom novog igrača u momčadi Medveščaka, Kennyja MacAulaya. "Obavio je dobar posao. Bila je to njegova prva utakmica s nama, a odmah se morao priviknuti i na novi led i na uvjete igranja na otvorenom. Mislim da nam je bio od velike pomoći", kaže.

Priliku za popravak rezultatskog dojma na Šalati Medvjedi imaju već u nedjelju, kada u Zagreb stižu snažni Vienna Capitalsi: "Svaka je utakmica priča za sebe. Capitalsi vrlo dobra momčad i uvijek su nam bili težak protivnik, ali nadam se lijepom vremenu i još jednoj dobroj partiji poput ove večerašnje. Isto tako, nismo favoriti protiv njih zato što oni još nisu igrali na otvorenom".

"Vrijeme je bilo odlično. Nije bilo kiše, snijega, vjetra, a čak nije bilo ni strahovito hladno. Ali moram reći da mi jako volimo i našu Ledenu dvoranu", zaključio je Sator.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!