Zimski sportovi

"Bila je to tučnjava za navijače"

Borna Rupnik • nedjelja, 31.01.2010.
"Bila je to tučnjava za navijače"
Foto: Davor Sajko

Utakmicu Medveščaka i Vienna Capitalsa na Šalati obilježila je i masovna tučnjava na kraju druge trećine. U prvo ime tog događaja prometnuo se Joel Prpic...

Joel Prpic zaslužio je nove ovacije zagrebačke publike. U nedjelju se nije upisao u strijelce, ali je zato ljubiteljima hokeja uživo pokazao kako se služi šakama.

"Utakmica je bila oštra od samog početka. Udarila su me čak petorica ili šestorica njihovih nižih igrača, a ja sam u gužvi pitao želi li netko od većih otići sa strane i riješiti to. Jedan je pristao i bila je to čista, poštena borba. Uspio me jednom udariti, ali ja sam mu potom navukao dres preko glave i pao je na led. Šteta što nije trajalo malo dulje", objasnio je poslije utakmice.

Protivnika nije slučajno odabrao, tvrdi: "Nisam se baš želio tući s nekim nižim poput Rottera i Grattona. Tražio sam nekoga tko to želi, a mislim da se ta dvojica ne bi upustila u sukob sa mnom. Bilo je zabavno, pogotovo pred vlastitim navijačima".

Upravo je njima posvetio svoj sukob: "Bio sam se potukao i jednom u Klagenfurtu, ali to je bilo u gostima. Morao sam se pokazati i svojoj publici prije kraja sezone. Bila je to tučnjava za navijače".

Odmah je naglasio da je to bilo isključivo u kontekstu hokeja: "Izvan leda se nikada ne upuštam u tučnjave. Osim u djetinjstvu s braćom, ali prestali smo kada sam ih prerastao".

Ponudio je Prpic i svoje viđenje same utakmice, koja je bila puna natjecateljskog žara: "Utakmica je bila izvanredna. Pružili smo borbenu, momčadsku predstavu. To nam je podignulo moral, imali smo mnogo odličnih prilika, a nismo odustali ni kad su Capitalsi poveli. Mislim da smo danas bili bolji od njih. Mnogo nam znači dobiti ih u Zagrebu uz ovako odlično navijanje".

Pustolovina na Šalati je završena, slijede gostovanja i povratak u Ledenu dvoranu: "Led je u subotu na treningu bio toliko loš da nismo mogli normalno koristiti pakove. A kako se nikad ne zna s vremenskim uvjetima, u Domu sportova će nam sigurno biti malo ugodnije i lakše. Ipak, igranje na Šalati je uistinu bio poseban doživljaj. Skidam kapu najboljim navijačima na svijetu, ovima u Zagrebu"

"Toga ću se sjećati do kraja života, bez sumnje. Većini nas ovo su bile prve utakmice na otvorenom", završio je lički div.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.01.2010. u 23:38
    Svaka cast medvedi na trudu i upornosti, bili ste fantastični. Hvala i Joelu da vidimo malo NHL (šore) u Zagrebu. Samo naprijed...
    Obrisan korisnik