Zimski sportovi

NHL: Večer raspucavanja

Tomislav Pacak • srijeda, 10.02.2010.
NHL: Večer raspucavanja

Kada u više od pola utakmica NHL-a odluka padne tek nakon raspucavanja, jasno je da su gledatelji bili počašćeni pravim dramama na ledenim plohama diljem SAD-a i Kanade...

St. Louis je kod kuće prokockao dva gola prednosti nad Detroitom, no na kraju su kroz penale domaći ipak došli do pobjede. Paul Kariya konačno se "prisjetio" kako se zabijaju pogoci na domaćem ledu, gdje nije zabio 15 mjeseci, ali je Red Wingsima utrpao dva komada: "Najvažnija je pobjeda, ali je lijepo i što sam skinuo to s leđa. Ne znam što se događalo, ali to je sada iza mene, pa se nadam da će golovi sada lagano dolaziti."

T.J. Oshie i Brad Boyes zabili su za St. Louis u raspucavanju, dok je kod Red Wingsa uspješan bio jedino Jason Williams. St. Louis, koji inače ima sasvim solidan učinak (26-25-9), najgostoljubiji je domaćin lige (10-16-5), a već je osam puta prokockao vodstvo u posljednjoj trećini - puno toga Blues su popravili protiv Detroita.

Jedna od rijetkih momčadi koja je do pobjede stigla u regularnom dijelu utakmice je Ottawa koja je s 3:2 svladala Calgary. Jason Spezza postigao je 10. gol u deset posljednjih utakmica, vrativši Senatorse na pobjedničku stazu. Prije subotnjeg potopa u Torontu (5:0), Ottawa je slavila u 11 utakmica zaredom, uvelike zahvaljujući odličnoj formi Spezze. Opet je odličan bio i vratar Brian Elliot koji je obranio 27 udaraca Flamesa.

Martin St. Louis je s dva pogotka prevodio Tampa Bay Lightning protiv Vancouvera (3:1), a najuvjerljiviju pobjedu večeri zabilježila je Carolina protiv Floride (4:1), uz golove Cullena, Jokinena, Pitkanenai Ruutua - Finci su, očito, bili dobro raspoloženi.

NHL, 9. veljače: Buffalo - Boston 2:3 (pen), Carolina - Florida 4:1, NY Islanders - Nashville 4:3 (pen), Ottawa - Calgary 3:2, Tampa Bay - Vancouver 3:1, St. Louis - Detroit 4:3 (pen), Chicago - Dallas 4:3 (pen).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!