Zimski sportovi

Neuner sustigla i prestigla Kuzminu

Maja Giljanović • utorak, 16.02.2010.
Neuner sustigla i prestigla Kuzminu
Foto: EPA

23-godišnja Magdalena Neuner srebro je iz sprinta prije tri dana pretočila u zlatnu medalju i olimpijsku titulu u pursuitu. Njemica je prestigla i olimpijsku pobjednicu u sprintu Anastaziju Kuzminu ostavila na drugom mjestu, a podij je zaslužila i šestoplasirana prije tri dana Marie Laure Brunet.

Nakon što je u sprintu prije tri dana Slovačkoj donijela prvu zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u povijesti Anastazija Kuzmina je startala prva u dohvatnoj utrci na 10 kilometara. 25-godišnjakinja, koja je do 2008. nastupala za zemlju svog rođenja Rusiju, srebrnoj je u sprintu Magdaleni Neuner bježala samo 1,5 sekundu i nije joj se uspjela othrvati.

23-godišnjoj šesterostrukoj svjetskoj prvakinji Kuzmina je odolijevala nakon prvih 2,5 kilometra i prvog pucanja u ležećem položaju (+0,8), ali nakon drugog pucanja Njemica je preuzela vodstvo i više se nije osvrtala. Kuzmina je na drugom pucanju ležećem položaju promašila jednu metu i nakon 150 kaznenih metara prepustila čelo u tom trenutku savršeno preciznoj Neuner (10/10).

Neuner je pokvarila svoju pucačku statistiku u stajaćem stavu (jednom je promašila prvi i jednom drugi put), ali Kuzmina je previše zaostajala (23,7 sekundi) nakon trećeg pucanja i u konačnici je Slovakinji pobjegla 12,3 sekunde.

Broncu je sjajnim pucanjem (20/20) izborila Marie Laure Brunet. 21-godišnja Francuskinja je nakon 7,5 km sprinta zauzimala šesto mjesto, ali se bez promašaja probila do postolja.

Briljirala je Anna-Carin Olofsson-Zidek, ali se nakon samo 20. mjesta u sprintu morala zadovoljiti četvrtim mjesto, Njemice Andrea Henkel (10.) i Kati Wilhelm (12.) su koliko-toliko osvjetlale obraz nakon 27. i 30. mjesta u sprintu, a iz kruga u krug u poretku je padala brončana prije tri dana Marie Dorin i pursuit okončala na 17. mjestu.

Dohvatna utrka, 10 km (Ž):
1.NEUNER (Njemačka) 30:16,0 (2 promašaja)
2.Kuzmina (Slovačka) +12,3 (2 promašaja)
3.Brunet (Francuska) +28,3
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!