Zimski sportovi

Iznenađenja za iznenađenjem

Goran Markuš • ponedjeljak, 22.02.2010.
Iznenađenja za iznenađenjem
Foto: Davor Sajko

Izuzetno čvrstim pristupom aktualni prvaci, hokejaši KAC-a uspjeli su iznenaditi favorizirani Red Bull i povesti već nakon prvog kruga ovogodišnjeg izdanja doigravanja EBEL lige. Iznenađenje nam je priuštila i Alba Volan koja je nakon tijesnih produžetaka slavila protiv Capitalsa, a tek je Liwest opravdao ulogu favorita i okrenuvši 0:2 potpuno zasluženo dolaze do uvodnog vodstva...

Iako su zaigrali bez čak šestorice igrača aktualni prvaci, KAC, već su na samom otvaranju prezentirali odličnu obranu koja im je i donijela potpuno neočekivano uvodno slavlje u doigravanju. U jednom trenu činilo se kako bi Red Bull ipak mogao sve okrenuti u svoju korist, no gosti su ostali koncentrirani i potpuno zasluženo preuzeli su vodstvo nakon prve utakmice prvog kruga doigravanja.

Već nakon nepunih 17 minuta igre Andrew Schneider zabio je za prvo vodstvo svoje ekipe i sve do samog kraja druge trećine činilo se kako bi u ovako čvrstom susretu i taj jedan gol mogao biti dovoljan. Međutim, u 37. minuti precizan je Jeremy Rebek koji vraća svoj Red Bull u potpuni rezultatski egal.

Vezane vijesti

Međutim, 47. minuta susreta pokazala se odlučujućom. Naime, nakon isključenja Daniela Welsera KAC zabija za novo vodstvo da bi vrlo brzo s leda izašao i Kelsey Wilson što su gosti znali naplatiti i u 49. minuti zabijaju za velika dva gola razlike. 55 sekundi prije kraja domaćin preko Michaela Siklenka ponovno dolazi na minimalni zaostatak, no bliže od toga nije išlo i potpuno zasluženo aktualni prvak dolazi do potpuno neočekivanih uvodnih 1:0.

Ipak, možda čak još veće iznenađenje pripremili su nam hokejaši Albe Volan koji su sjajnom igrom u završnici osigurali produžetak, a potom i šokantno prvo ovosezonsko slavlje kod odličnih Capitalsa. Kao što se i očekivalo domaćin je agresivnije otvorio susret povevši već u 16. minuti utakmice, no odmah po povratku kažnjenog igrača na led u 23. minuti gosti zabijaju za novo izjednačenje.

Međutim, svega četiri minute kasnije domaćin se ponovno našao s igračem više na ledu što su znalački iskoristili osiguravši novo vodstvo samo da bi se tri minute kasnije s dva igrača više gost vratio i golom Krisztiana Palkovicsa još jednom izjednačavaju kako se kasnije pokazalo za prve produžetke u ovogodišnjem doigravanju EBEL lige.

Isti igrač u petoj minuti produžetka stavio je i točku na "i" zabivši za potpuno neočekivano, zapravo vrlo šokantno prvo ovosezonsko slavlje Albe Volan protiv Capitalsa, druge momčadi lige nakon regularnog dijela sezone. Spomenimo i Tommija Satosaarija, golmana gostiju koji je obranio nešto više od zaista fantastičnih 50 pokušaja domaćina.

Iako rezultat sugerira nešto mirniji ogled izuzetno zanimljiv i izjednačen susret odigran je i u Linzu gdje se domaćin nakon uvodnih 0:2 gostiju u drugoj trećini vratio da bi golom Brada Purdieja u 42. minuti opravdali ulogu favorita povevši nakon prve utakmice prvog kola ovogodišnjeg doigravanja EBEL lige.

EBEL - doigravanje

četvrtfinale

LIWEST BW Linz3:2Villacher SV
Vienna Capitals2:3 *Alba Volán
Red Bull Salzburg2:3KAC
Graz 99ers2:1Medveščak
KAC1:3Red Bull Salzburg
Alba Volán2:3 *Vienna Capitals
Villacher SV4:3 *LIWEST BW Linz
Medveščak3:6Graz 99ers
LIWEST BW Linz5:2Villacher SV
Vienna Capitals5:1Alba Volán
Red Bull Salzburg2:3KAC
Graz 99ers2:3 *Medveščak
KAC0:2Red Bull Salzburg
Alba Volán1:4Vienna Capitals
Villacher SV3:4 *LIWEST BW Linz
Medveščak3:0Graz 99ers
LIWEST BW Linz7:2Villacher SV
Graz 99ers3:4 *Medveščak
Red Bull Salzburg3:2KAC
Vienna Capitals6:5 *Alba Volán
Medveščak5:2Graz 99ers
KAC5:3Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg4:2KAC

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!