Zimski sportovi

Kanađani oduševili, Rusi naljutili

Borna Rupnik • ponedjeljak, 22.02.2010.
Kanađani oduševili, Rusi naljutili
Foto: EPA

Uoči posljednjeg dijela natjecanja plesnih parova najbliže zlatnoj medalji je kanadski par Tessa Virtue - Scott Moir, na razumljivo oduševljenje prisutne publike u Vancouveru...

Nakon što su obavezni dio programa očekivano završili iza ruskog para, Tessa Virtue i Scott Moir donijeli su mnogo radosti svojim navijačima na Olimpijskim igrama. Kanadske su uzdanice sjajno odradile originalni ples i preuzele vodstvo.

"Istraživali smo"

"Pokušali smo i malo izmijeniti te kostime u nadi da će biti manje teatralni, a naša je šefica Natalija Liničuk razgovarala s mnogim ljudima koji se razumiju u kulturu. Istraživali smo i glazbu", izjavio je Maksim Šabalin na temu spornih kostima i pripadajuće izvorne australske glazbe.

Vezane vijesti

Uz zvuke španjolskog flamenca digli su dvoranu na noge i, što je važnije, vatrenom se predstavom svidjeli sucima koji su ih nagradili s gotovo šest bodova više nego Oksanu Domninu i Maksima Šabalina.

Ruski je dan pokvario i njihov nespretan izbor pokreta, glazbe i kostima, zbog kojeg su se protestima javili brojni predstavnici australskih starosjedilaca. Međutim, u ukupnom su poretku treći i još su uvijek u ozbiljnoj konkurenciji za medalju.

Na drugo su se mjesto probili Amerikanci Meryl Davis i Charlie White, čiju je brzu, izrazito preciznu i skladnu izvedbu pratila indijska narodna glazba.

Završnica je na rasporedu u ponedjeljak, a medalje će se dijeliti nakon slobodnog plesa. Njima se nada i drugi par iz SAD-a, Tanith Belbin i Ben Agosto te Talijani Federica Faiella i Massimo Scali, posljednji koji su probili granicu od 100 bodova.

Plesni parovi, poredak nakon originalnog plesa:
1. Tessa Virtue/Scott Moir (Kanada) 111,15
2. Meryl Davis/Charlie White (SAD) 108,55
3. Oksana Domnina/Maksim Šabalin (Rusija) 106,60

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.02.2010. u 12:26
    Gay SPORT!
    Obrisan korisnik