Zimski sportovi

"Hvala Bogu da je Kanađanin"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 01.03.2010.
"Hvala Bogu da je Kanađanin"
Foto: EPA

Još se uvijek sliježu dojmovi nakon hokejskog olimpijskog finala, a Joe Thornton i Jack Johnson uspjeli su u nekoliko riječi sažeti ono o čemu će se dugo pričati u njihovim zemljama...

Premda dio olimpijskog turnira u Vancouveru nije odigrao na razini koju su svi očekivali, Sidney Crosby pronašao je način kako postati junakom cijele Kanada. Zabio je presudni gol u finalu, u produžetku, i to - SAD-u.

Njegov suigrač Joe Thornton svoja je razmišljanja ovako oblikovao: "Jednostavno vam je drago što on igra za vašu momčad, zar ne? Sretni ste što je rođen kod nas, u Kanadi. Hvala Bogu da je tako".

Naravno, s druge strane kolektivne kanadske euforije vladalo je golemo razočaranje. Mladi, ambiciozni Amerikanci silno su željeli uzvratiti svojim sjevernim susjedima za poraz u Salt Lake Cityju 2002. godine.

A nakon izjednačenja u 60. minuti, bili su uistinu samo koračić do tog ostvarenja. "Nedostajao nam je jedan jedini dobar udarac. U zadnji smo čas propustili kroz prste najveću sportsku nagradu", požalio se Jack Johnson.

"Zlato i broncu možete osvojiti. Ako imate srebro, znači da ste izgubili", dodao je neutješni Johnson.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!