Zimski sportovi

"Ne znam što nam se dogodilo"

Borna Rupnik • utorak, 02.03.2010.
"Ne znam što nam se dogodilo"
Foto: EPA

Nekoliko prospavanih noći nakon ispadanja svoje Rusije u četvrtfinalu Olimpijskih igara, Aleksandar Ovečkin iznio je konačne dojmove iz Vancouvera, ali još uvijek nema odgovor što se njemu i njegovim suigračima zbilo u četvrtfinalu...

Netom završene Olimpijske igre u Vancouveru rezultatski nisu bile uspješne za ruske hokejaše, pa tako ni za Aleksandra Ovečkina, jednu od prvih zvijezda cijelog turnira. Njegova je reprezentacija u četvrtfinalu pregažena od Kanade (7:3) te je ostala bez medalje.

Ovečkin se osvrnuo i na činjenicu da je Kanadi zlato donio njegov rival iz Pittsburgha, Sidney Crosby. "U tom mi trenutku to uistinu nije bilo važno", rekao je ruski majstor.

"Ne znam što nam se točno dogodilo u tom trenutku. Vidjeli smo Kanađane kako se kreću i kako igraju, a mi nismo igrali uopće. Bilo je to ružno iskustvo za nas i za cijelu zemlju", rekao je Ovečkin.

"Ipak, život ide dalje, bez obzira što je svaka utakmica protiv Kanade poseban doživljaj, a mi smo ovu izgubili, i to uvjerljivo", dodao je Rus.

No, ukupna slika koju će ponijeti iz Vancouvera ostaje pozitivna, tvrdi Ovečkin: "Atmosfera je stvarno bila nevjerojatna. Uživao sam u tome, iako je ponekad bilo teško izaći na ulicu uz toliko navijača. Ove Olimpijske igre ostat će mi u lijepoj uspomeni".

Ovečkin je priznao da nije gledao finale između Kanade i SAD-a od početka do kraja: "Gledao sam samo produžetak, ali smatram da je Kanada zasluženo pobijedila. Igrali su bolje, a u dodatnim su minutama djelovali svježije i imali više prilika za pogodak".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!