Zimski sportovi

Hrvati solidni na prvom treningu

Antonija Pavlić • četvrtak, 04.03.2010.
Hrvati solidni na prvom treningu
Foto: Bojan Koprivica

Prvi trening spusta u norveškom Kvitfjellu pripao je šivcarskom veteranu Didieru Cucheu; Hrvati su postigli solidne rezultate - Ivica Kostelić bio je 20., dok je Natko Zrnčić-Dim podijelio 25. mjesto. Skijašice su u isto vrijeme odradile trening u Santa Caterini, a "pobjedu" je odnijela Austrijanka Elisabeth Goergl...

U norveškom Kvitfjellu održan je prvi trening spusta pred dvije brze utrke Svjetskoga kupa koje su na rasporedu u subotu i nedjelju, a najbolja su mjesta odnijela trojica skijaša koji su podbacili na netom okončanim Olimpijskim igrama u Vancouveru.

Stazu Olympiabakken najbrže je prošao Švicarac Didier Cuche, peti u olimpijskom spustu, drugi je bio Austrijanac Michael Walchhofer (10. u Vancouveru), dok je treće mjesto pripalo Eriku Guayu, šestoplasiranom olimpijskom spustašu.

Najbolji je hrvatski predstavnik bio Ivica Kostelić, koji je na 20. mjestu za Cucheom zaostao 1.77 sekundi. Natko Zrnčić-Dim podijelio je 25. mjesto s Ralfom Kreuzerom, za vodećima kasnivši 1.99 sekundi.

Usporedo sa skijašima u švicarskoj Santa Caterini održan je i ženski spustaški trening za sutrašnju posljednju superkombinaciju sezone. Najbolje vrijeme upisala je Elisabeth Goergl, druga je bila Fabienne Suter, a treća olimpijska prvakinja u ovoj disciplini, Lindsey Vonn.

Kvitfjell, Olympiabakken, trening spusta:
1. Didier Cuche (Švicarska, HEAD) 1:47.26
2. Michael Walchhofer (Austrija, ATOMIC) +0.30
3. Erik Guay (Kanada, ATOMIC) +0.45
...
20. Ivica Kostelić (Hrvatska, FISCHER) +1.77
...
25. Natko Zrnčić-Dim (Hrvatska, ATOMIC) +1.99

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.03.2010. u 00:12
    Hrvati solidni na treningu spusta 20. i 25., ispod 2 sekunde zaostatka, dečki su zaista napredovali, ne tako davno naslov bi vjerovatno bio - Hrvati fantastični 20. i 25. na treningu spusta :)
    Obrisan korisnik