Automoto

Loeb nadmudrio konkurenciju

Martina Oštrić • nedjelja, 04.04.2010.
Loeb nadmudrio konkurenciju
Foto: EPA

Sébastien Loeb došao je i do svoje druge pobjede ove sezone. Nakon Meksika trijumfirao je i u Jordanu. Drugo mjesto pripalo je vodećem nakon prvog dana, Jariju-Mattiju Latvali, a odlukom "vrha" do postolja se dovezao i Petter Solberg. Do prvih bodova u Svjetskom reli prvenstvu stigao je i Kimi Räikkönen...

Vodeći nakon drugog dana, Sébastien Loeb uspio je zadržati prednost od više od pola minute pred Jarijem-Mattijem Latvalom te doći do druge pobjede u sezoni, čime je uvjerljivo zasjeo na vrh u poretku. Ovogodišnji trijumf u Jordanu Loebu je prvi u karijeri.

Po Loebovim riječima, za njega je ovaj vikend bio odličan, a o samom natjecanju izjasnio se kao i vrlo teškom. "Reli je bio vrlo brz, sa mnoštvom kamenja na cesti". Ipak, slaže se kako je borba za svaki metar bila napeta, te je izrazio zadovoljstvo što je bio sudionik iste.

Jari-Matti Latvala, nakon gubitka vodstva čišćenjem staze na kraju je priče ipak zadovoljan postignutim. "Nismo pobijedili, no druga je pozicija odlična za nas". Nakon Jordana, Finac je nalazi na drugoj poziciji u ukupnom poretku sa šest bodova ispred danas 20. Mikka Hirvonena, koji se uz pomoć superrally pravila ipak vratio odraditi posljednji dan.

Podatak da je visoko u poretku očekivano je razveselio Latvalu te mu podigao samopouzdanje za ostatak natjecanja. "Nadam se kako ćemo sad biti veća konkurencija Loebu".

Ponajviše zahvaljujući odluci s vrha, Petter Solberg reli je završio na postolju. Sébastien Ogier namjerno je pokupio penale i završio šesti, kako bi momčad dobila što više bodova. I dok Norvežanin smatra kako je ovakav rasplet odličan za prvenstvo, Ogier i nije baš presretan pravilima. "Premda ne volim ovakva pravila, samo su dva vozila u utrci za momčadsko prvenstvo, a ja sam mlad, i moram raditi ono što mi šef naredi", na fin je način Francuz izrazio svoje nezadovoljstvo. Da nije bilo penala, vjerojatno bi završio na postolju.

Rezultat sezone ostvario je Matthew Wilson na petom mjestu, dok je do prvih bodova došao Kimi Räikkönen . "Prvi dan je bio težak, no nakon toga smo se odlučili malo usporiti. Kao što sam očekivao, reli je bio težak, čime naše osvajanje bodova još više dobiva na značaju", završio je.

Reli Jordan, rezultati natjecanja:
1. S. Loeb (FRA/Citroën) 3:51:35,9 sati
2. J-M. Latvala (FIN/Ford) + 35,8 sek
3. P. Solberg (NOR/Citroën) + 1:11,8 min
4. D. Sordo (ŠPA/Citroën) + 1:49,3 min
5. M. Wilson (VB/Ford) + 8:24,3 min
6. S. Ogier (FRA/Citroën) + 10:26,4 min
7. F. Villagra (ARG/Ford) + 11:28,0 min
8. K. Räikkönen (FIN/Citroën) + 12:31,0 min
9. H. Solberg (NOR/Ford) + 14:08,6 min
10.X. Pons (ŠPA/Ford) + 18:33,9 min

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoWRC
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!