Automoto

Nijemcima kvalifikacijske utrke

Matej Milanović • nedjelja, 04.04.2010.
Nijemcima kvalifikacijske utrke
Foto: EPA

U bugarskom Sevlievu počela je motokros sezona s kvalifikacijskom utrkom za Veliku nagradu Bugarske. Nijemac Maximilian Nagl zauzeo je prvu poziciju u MX1 kategoriji. Drugi je Francuz Sebastien Pourcel, a treći Talijan Antonio Cairoli. U kategoriji MX2 slavio je još jedan Nijemac, Ken Roczen...

Odvožena je kvalifikacijska utrka prve Velike nagrade ovogodišnje motokros sezone. Kvalifikacijska utrka ne daje bodove, ali određuje pozicije za prvu od dvije nedjeljne utrke. U najvažnijoj klasi, MX1, prošlogodišnji viceprvak svijeta, KTM-ov Nijemac Max Nagl, od samog početka je krenuo odlično i nitko ga više nije uspio zaustaviti. Drugu poziciju s deset sekundi zaostatka izborio je Francuz Sebastien Pourcel koji ju je također držao od samog početka.

U konačnici je za njime, trećeplasirani zaostao samo dvije i pol sekunde sekunde, dok je pred četvrtim mjestom na kraju imao sedam sekundi prednosti. No, aktualni prvak svijeta, Talijan Antonio Cairoli tek je tri kruga prije kraja prešao Belgijca Clementa Desallea i preuzeo njegovu treću poziciju, dok je upravo Desalle bio četvrti.

Peto mjesto pripalo je drugom Talijanu, prvaku od prije dvije godine, Davidu Philippaertsu koji je za prvim mjestom zaostao 21 sekundu. Šesto i sedmo mjesto pripali su još dvojici Belgijaca, Kenu de Dyckeru i Steve Ramonu.

Puno više uzbuđenja pružila je klasa MX2. Na samom startu je prvu poziciju preuzeo Nizozemac Jeffrey Herlings, drugu Francuz Marvin Musquin, a treću Nijemac Ken Roczen. Prva tri mjesta se nisu mijenjala sve do petog kruga, kada je Roczen prešao aktualnog prvaka MX2 kategorije, Musquina. Svega dva kruga kasnije Roczen je prešao i Herlingsa i time preuzeo vodstvo. Nizozemac je pak već u idućem krugu izgubio i drugo mjesto u korist Musquina. Do kraja utrke nije bilo izmjena u prve tri pozicije.

Četvrto mjesto je kroz čitavu utrku držao Belgijac Jeremy van Horebeek, a peti je sve do zadnjeg kruga bio Nijemac Marcus Schiffer koji se na kraju ipak morao zadovoljiti šestim mjestom. Petu poziciju je naime zauzeo izvrsni Steven Frossard koji je nakon prvog od 12 krugova bio 12, a svega tri prije kraja bio je sedmi.

Motokros, Velika nagrada Bugarske, Sevlievo, Kvalifikacijska utrka, MX1:
1. M. Nagl (NJEM/KTM) 24:39,429 minuta
2. S. Pourcel (FRA/Kawasaki) +10,192 sek
3. A. Cairoli (ITA/KTM) +12,632 sek
4. C. Desalle (BEL/Suzuki) +19,476 sek
5. D. Philippaerts (ITA/Yamaha) +21,257 sek
...

MX2:
1. K. Roczen (NJEM/Suzuki) 24:36,439 minuta
2. M. Musquin (FRA/KTM) +13,716 sek
3. J. Herlings (NIZ/KTM) +21,980
4. J. van Horebeek (BEL/Kawasaki) +39,050
5. S. Frossard (FRA/Kawasaki) +41,735
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!