Nogomet

Jurčić: "Krivac? U ovoj sobi uvijek ja"

Vedran Attias • petak, 09.04.2010.
Jurčić: "Krivac? U ovoj sobi uvijek ja"
Foto: Davor Sajko

Nakon što su Modri završili svoj ovogodišnji nastup u Kupu, jedino preostalo natjecanje jest prvenstvo u kojem Dinamo ima veliku prednost, ali mjesta za opuštanje nema. Prvi izazov nakon poraza u Splitu je "mali Dinamo" odnosno Lokomotiva, a svoja razmišljanja uoči utakmice na zajedničkoj konferenciji za novinare su otkrila dva trenera...

"Navijači su u dogovoru sa mnom došli na trening i nije se taj razgovor puno razlikovao od onoga kojeg sam ja vodio s igračima."

Blago rečeno, dobar odnos Dinama i Lokomotive je dobro poznat pa su tako ovoga puta u Maksimiru odlučili kako nema potrebe za "skrivanjem": Krunoslav Jurčić i Roy Ferenčina zajedno su izašli pred novinare i najavili gradski derbi.

Trener Lokosa jasno poručuje kako je Dinamo bolji, ali nada se dobrom rezultatu dok gledateljima garantira zanimljivu utakmicu: "Dinamo je naša najbolja ekipa, cijelu sezonu to tvrdim. Radi se o momčadi koja je možda u maloj krizi, ali to je normalna stvar; ne može se uvijek igrati odlično", "šablonski" je rekao Ferenčina pa nastavio: "Unatoč tome, ne idemo s bijelom zastavom u utakmicu, igrat ćemo otvoreno sa željom da gledatelji vide dobru utakmicu. Nećemo se povući u svojih 16 metara, igrat ćemo napadački pa - neka bolji pobijedi. Nama se dosta toga treba poklopiti jer je Dinamo bolja ekipa od nas, unatoč tome što mislim kako će moji dečki za par godina biti bolji od ovih koji su sada u Dinamu", poručio je strateg Lokomotive.

"Nismo mi Kelavu dali da bismo ga se riješili nego kako bi stekao minutažu. Kelava je u normalnom procesu postajanja prvog golmana Dinama; opet, tu postoje treneri golmani koji će donijeti konačnu odluku."

S druge pak strane, Jurčić je svjestan kako njegovu momčad ne čeka lagana utakmica: "Specifična utakmica jer u Lokomotivi igra puno dečki koji žele doći u Dinamo pa tako imaju poseban motiv. Opet, nije to ništa čudno jer se svi žele dokazati protiv Dinama. Želio bih da svi naši mladi igrači tamo daju svoj maksimum i prezentiraju se u dobrom izdanju, no naravno da želim i dobru igru svojih igrača."

Tko je kriv za poraz na Poljudu? "U ovoj sobi samo ja mogu biti krivac; nitko drugi nego ja. U svlačionici je 'pranje'", poručio je trener Dinama.

Ferenčina naglašava kako će njegovim igračima motiv biti najmanji problem: "Motiv kod mojih igrača ne treba posebno tražiti jer ih je 90 posto prošlo kroz školu Dinama. Samo se nadam da će biti korektna utakmica i da će se moći uživati u lijepom nogometu", veli trener Lokomotive dok bi problema oko motiviranja mogao imati Jurčić: "Ja uvijek dajem sve od sebe u pripremi utakmice kako bih držao tenziju, ali iza sebe u Dinamu želim ostaviti momčad u kojoj se neće razgovarati o motiviranosti, želji, opuštenosti ili sličnome. Kada ste vi danas dolazili na posao - sigurno niste radili ovisno o tome kakva vam je situacija doma ili slično. Nogomet je posao i tako se treba odnositi."

"Na današnji dan, prije 10 godina, je predsjednik Mirko Barišić sjeo u fotelju predsjednika. Svi zaposlenici i igrači mu čestitamo na tome i nadamo se kako će provesti još toliko", poručio je glasnogovornik kluba Ado Kožul.

Naravno, teško je bilo ne tražiti Jurčićev komentar na izjave Zdravka Mamića o Mariju Mandžukiću: "Ako je predsjednik Uprave kluba nešto rekao, volio bih da se tako stvari postave da onda to bude to", kratak je bio Jurčić pa u vezi Mandže rekao tek ovo: "Trenira normalno, u krugu ekipe je i starta od prve minute; dapače, od njega očekujem tri gola."

Dinamo i dalje ima problema s ozljedama (Morales, Badelj, Lončarić), a nizu se priključio i Ibanez kojem je na Kantridi slomljena čeljust što je strateg Modrih iskoristio za "obranu" svoje ekipe: "Zadnji problem se javio kod Ibaneza koji ima dvostruku frakturu čeljusti iz duela s Kantride, a kada sam već kod Rijeke - ne dopuštam da itko baca ljagu na utakmicu Dinama, bilo koju. Nismo pričali o suđenju kada smo mi bili oštećeni pa tako niti nakon Kantride. Povreda Ibaneza bi se također mogla komentirati, ali mi tako ne radimo i ne dopuštam da se baca ljaga na sve što je ova ekipa napravila. Posebno ne od nekih dežurnih kritičara koji se uvijek javljaju nakon što Dinamo nekoga ne dobije, a bilo bi im pametnije da pometu ispred svog praga pa će vidjeti da se nigdje nisu zadržali dulje od tri mjeseca", zaključio je trener Dinama.

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.04.2010. u 20:14
    Jurčiću care
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.04.2010. u 19:20
    puno njih trebate potjerat!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.04.2010. u 18:31
    E moj Kruno..Odavno tebi nisu sve na broju..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.04.2010. u 18:03
    teraj Mandžu iz Dinama!!!
    Obrisan korisnik
  • irilov09.04.2010. u 17:20
    al nevjerojatno, kruno nikad, al bas NIKAD nije dosa i reka- je, ja san kriv za poraz. i ovim "preuzimanjem" krivice on je u biti samo prebacuje na igrace...
    irilov