Ostali sportovi

NHL: Richter završio sezonu zbog ozljede

Tomislav Pacak • srijeda, 21.02.2001.

Da je kriza znak proslosti za momcad Colorada, Avsi su pokazalu u Pittsburghu, pregazivsi domace Pingvine sa 5-1. Ponajbolju utakmicu sezone za Lavinu je odigrao Peter Forsberg, zabiljezivsi dva gola i isto toliko asistencija, obje za Nieminena u prvoj trecini. Osim Forsberga, sjajno je odigrao Patrick Roy obranivsi 31 udarac, dopustivsi tek najboljem strijelcu Pittsburgha Alexeiu Kovalevu pocasni zgoditak kada je sve vec bilo rijeseno. Royu je to bila 30 individualna pobjeda u sezoni, cime je dosao do brojke od 11 sezona s trideset ili vise pobjeda, po cemu je najbolji vratar u povijesti.

Jos jedan vratar je u ponedjeljak bio u sredistu pozornosti, ali ne zbog dobrih stvari- golman NY Rangersa Mike Richter tesko se ozljedio na utakmici protiv Blackwaksa, okrenuo koljeno i potrgao ligamente, naravno, izgubljen je za ovu sezonu, sto je teski udaraca nadama Rangersa u playoff. Iako bez Mikea, Rangersi su dobili tu utakmicu sa 4-2, ne treba ni spominjati da su najzasluzniji za pobjedu kao i uvijek bili Cesi, ovaj puta Hlavac i Nedved sa po golom i dva asista, pridodao se i Theo Fleury s dva dodavanja.


Teška ozljeda Richtera

Ni tu nije kraj prica o golmanima, puno ih je imalo sjajan dan u ponedjeljak, odnosno utorak. Dominik "Dominator" Hasek zakljucao je svoja vrata protiv lidera istocne konferencije, Ottawa Senatorsa te tako zabiljezio 53. shutout karijere. Golove za momcad iz Buffala postigli su Dumont i Satan, tako su Sabresi dobili trecu u nizu. Slijedeci shutout djelo je Martina Brodeura (New Jersey) koji je s 29 obrana bio najbolji igrac prvaka protiv Toronta. Puno ozlijedjenih igraca kod New Jerseya znali su dobro zamijeniti novi igraci, pa je tako Bicek zabiljezio prvi gol u sezoni, a Dagenais drugi, za pobjedu Devilsa 2-0.

Ceh Roman Cechmanek je jedan od kljucnih igraca Flyersa ove sezone, Philadelphia je zaista sretna sto su doveli ovog 29- godisnjaka u svoju momcad ove sezone iz europe. Svoj sesti shutout sezone Cechmanek je ostvario protiv Caroline, dok su se Primeau i Recchi pobrinuli za pogotke. Za razliku od Colorada, Blues nije izasao iz krize, u ponedjeljak i utorak stigla su dva nova poraza za do tada vodecu momcad lige. U porazu protiv Floride dominirao je vratar Panthersa Luongo ostvarivsi shutout sa 35 obrana, dok je Todd Warriner zabio dva gola za pobjedu Tampe protiv St. Louisa.

Nakon jedanaest utakmica bez pobjede kod kuce, navijaci Mocnih Pataka su konacno imali razlog za slavlje. No da bi Mighy Ducks pobjedile bila je potrebna velika noc dvojic najboljih igraca: Paul Kariya je zabio tri gola i dodao asist, dok je Finac Temmu Sellane zabio dva gola i tri puta asistirao. Iako su imali 3-1 protiv Red Wingsa, Predatorsi se nisu uspjeli do kraja obraniti od pritiska Detroita, pa su tako Rusi Kozlov i Fedorov donijeli vrijedan bod Wingsima, a odnijeli vrijedan bod Predsima. U super vaznoj utakmici za osmo mjesto na Zapadu, Edmonton je bio prilicno uvjerljiv protiv LA-a. Vratar Salo zabiljezio je shutout sa 21 obranom, dok je vodeci asistent lige Doug Weight ovoga puta pomogao svojoj momcadi s dva gola.

Rezultati: Ottawa at Buffalo 0-2; New Jersey at Toronto 2-0; Chicago at NY Rangers 2-4; Carolina at Philadelphia 0-4; Colorado at Pittsburgh 5-1; St. Louis at Florida 0-3; Calgary at Anaheim 2-6; St. Louis at Tampa Bay 2-3; Detroit at Nashville 3-3; LA Kings at Edmonton 0-5; Columbus at San Jose 2-2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!