Nogomet

Toplak: "U Mumleku je ključ"

Ivana Strahija • petak, 28.05.2010.
Toplak: "U Mumleku je ključ"
Foto: Davor Sajko

Varaždinski prvoligaš uspio je, i birokratski i sportski, zadržati status, no pitanje je tko će od igrača ostati u klubu i tko će na kraju voditi momčad. Sve ovisi o garancijama Uprave da se takvo zakašnjenje plaća više neće ponoviti.

Umjesto da nastave s treningom još ovaj tjedan, igrači Varteksa u ponedjeljak su se razišli, od Samira Toplaka dobivši individualne programe treninga: "Psihički nisu bili spremni za trening", kazao je Toplak. Problem je dakako u još jednom iznevjerenim obećanjima iz Uprave, koja će tek danas, u petak, igračima isplatiti jednu plaću. "Igrači traže jako malo, a zauzvrat su dali mnogo. Ne traže isplatu dugova odmah, već žele da se osigura budući kontinuitet uplata."

PUNČEC

"Punčec ide na Europsko prvenstvo s U19 reprezentacijom. Bit će u izlogu Europe, ima priliku pokazati se i uhvatiti dobar transfer. Zato nam je ostanak Balajića jako važan, a on s Mumlekom posebno nam je dragocjen zbog ostatka strukture ekipe", rekao je Samir Toplak.

Sve dakako ovisi o garancijama, pa čak i ostanak Toplaka na mjestu trenera ekipe. "Razgovarao sam s igračima, oni žele ostati, a posebno ovi mlađi svjesni su da u Varteksu imaju priliku napredovati. Razgovarat ću s predsjednikom Horvatom i tražiti od njega garancije da će nam do prosinca biti isplaćeno šest plaća", rekao je Toplak. Na naš upit kakve bi ga garancije zadovoljile, ni sam nije siguran.

Što se igračkog kadra tiče, odlazak je najavio L. Jagačić, dok za Brezovca ima pregršt upita. "Naš najveći problem je, a siguran sam i ostatka 'manjih' klubova u HNL-u, prijelazni rok o 31. kolovoza. To donosi nervozu i napetost, ne može se u sezonu krenuti s 20 igrača pa onda ostati bez nekoliko njih mjesec dana nakon početka prvenstva. Nemojmo se zavaravati, ostanak u ligi iduće sezone bit će izuzetno težak zadatak, jer ispada pet ekipa."

OSTANAK SVIH

"Nitko ne bi smio otići od igrača. Na kraju krajeva, nitko od njih nije skup ni ne traži nebesa, bila bi velika šteta kad ne bismo uspjeli zadovoljiti te skromne zahtjeve", misli Toplakov pomoćnik Lađević.

Novinarima je Toplak pokazao popis od 21 igrača i četiri juniora s kojima se nada početi pripreme 21. lipnja. Na popisu nema Jolića: "Njemu je istekao ugovor i ne kanimo ga produljiti jer se nije nametnuo i odigrao ono što je trebao. Mislim da je njegov dolazak bio dobra namjera, ali se nije ostvarila", objasnio jeToplak.

Zauzvrat, priliku će dobiti Stjepan Kokot, 19-godišnjak, koji je bio na posudbi u Celju: "Do sad smo imali sreće kad smo nekom mladom igraču dali priliku, nadam se da će tako biti i ovog puta", razmišlja Toplak. Klub se nada da će i Sačer uspjeti srediti svoj status u Hajduku te se vratiti na posudbu u Varteks, a na pripreme će najvjerojatnije pozvati i mladog Marka Bađarija, 21-godišnjeg lijevog bočnog Mladosti iz Preloga, koji bi mogao biti konkurencija Kvesiću.

POVRATAK

Već su par puta Varaždinci najavili da bi rado u svojim redovima vidjeli svoje igrače koji su trenutno u drugim klubovima: "Golik će biti slobodan u srpnju, a Jertec se mora dogovoriti s Hajdukom. To su igrači srednjih godina koji bi nam mnogo značili. Razgovarao sam i s Vugrincom, koji do 1. srpnja ne želi donositi odluku, a ima i inozemne ponude", objasnio je Toplak.

Što se tiče statusa Prahića i Smrekara konačno je uspostavljen kontakt s francuskim Sedanom: "Francuzi nude jako malo, no svakako žele izbjeći mogućnost pravnih problema. Njihova je ideja dati nam postotak od idućih transfera. Nismo još odlučili hoćemo li pristati, radi se o malo novca, ali bi on bio isplaćen odmah."

Ono što međutim najviše interesira sve, a posebno igrače, jest hoće li Mumlek odigrati još jednu sezonu u Varteksu: "Zbilja se trudimo nagovorit Miljenka da ostane još jednu sezonu, no on to ne želi ukoliko Uprava ne pokaže da ima viziju. Rekao mi je da on mjesečno plaća 10 tisuća kuna kako bi mogao igrati u Varteksu i to je istina. No, isto je istina da kad bi on 21. lipnja došao u svlačionicu da bi sve bilo drukčije. Svima bi to, od navijača i Uprave do igrača bio iznimno pozitivan znak. Ključ je u Mumleku", zaključio je Toplak.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.05.2010. u 17:05
    nebu Mumlek mogel vječito ostati u Varteksu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.05.2010. u 18:18
    Koji si ti idiot pa to je strašno
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.05.2010. u 18:16
    Matori jarac!
    Obrisan korisnik