Nogomet

Video: Slovaci uvjerljivi za kraj

Antonija Pavlić • subota, 05.06.2010.
Video: Slovaci uvjerljivi za kraj
Foto: Sandro Donda

U posljednjim pripremnim utakmicama prije Svjetskog prvenstva Gana je s minimalnih 1:0 pobijedila izabranu vrstu Latvije, dok je Slovačka s uvjerljivijih 3:0 bila bolja od Kostarike...

Momčad Gane uspješno je odradila posljednji test prije SSP-a koje će za desetak dana otpočeti u Južnoafričkoj Republici. Izabranici su Milovana Rajevca minimalnim rezultatom svladali Latviju i tako se barem donekle oporavili od razočaravajućeg 4:1 poraza od Nizozemske, koji su doživjeli ranije ovoga tjedna.

Jedini je pogodak u 89. minuti postigao Owusu-Abeyie Quinci, 24-godišnji veznjak nizozemskog porijekla koji je u karijeri igrao za klubove poput Arsenala, moskovskog Spartaka, Celte Vigo, Birminghama i Portsmoutha, a danas plaću zarađuje u katarskom Al Saddu.

Mnogo je uvjerljivija pak bila Slovačka, koja je s lakih 3:0 pobijedila Kostariku. Jedina je to pobjeda momčadi Vladimira Weissa u pripremnom ciklusu za Svjetsko prvenstvo - u ožujku su, naime, izgubili od Norveške, a u svibnju remizirali s Kamerunom (1:1).

Poveli su zaslugom Kostarikanca Douglasa Estebana Solana Sequiere, koji je poentirao u vlastitu mrežu, a načete su goste na stadionu Tegelne Pole dokrajčili Robert Vittek u 47. i Stanislav Sestak u 86. minuti.

Gana će SP otvoriti na stadionu Loftus Versfeld protiv Srbije, a nastaviti u dvobojima s Australijom i Njemačkom. Slovačku pak na Royal Bafokengu očekuju ogledi s Novim Zelandom, Paragvajem i Italijom.

Prijateljske utakmice, 5. lipnja:
Gana - Latvija 1:0
Slovačka - Kostarika 3:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Kracho06.06.2010. u 23:16
    Slovačka je čvrsta momčad,igraju na kontre i ne srljaju,u grupi neće izgubit sigurno...
    Kracho