Nogomet

Šimić: "Tu sam da pomognem"

Marin Vuković • petak, 11.06.2010.
Šimić: "Tu sam da pomognem"
Foto: Sandro Donda

Dario Šimić svoju će bogatu i uspješnu karijeru završiti u matičnom klubu, a nešto više od mjesec dana nakon povratka u "staro jato", za službene je stranice NK Dinama progovorio o prvim dojmovima i očekivanjima u sezoni koja je pred nama.

Dinamo je započeo pripreme za novu sezonu, a premda je još uvijek prerano govoriti o snazi momčadi i njenim mogućnostima, Dario Šimić smatra da je atmosfera među igračima vrlo dobra. "Osjećaj je odličan i čini mi se da smo dobro započeli zagrebačke pripreme. Velik je dio posla pred nama, no atmosfera u ekipi je vrlo dobra, što je svakako dobar start", rekao je Šimić u izjavi za klupske stranice.

Iskustvo stečeno u snažnom Dinamu koji je igrao Ligu prvaka, pa potom u velikanima poput Intera, Milana i Monaca te naposljetku u hrvatskoj reprezentaciji, Šimić definitivno ne namjerava zadržati samo za sebe. "Vjerujem da ću dati veliki doprinos cijeloj ekipi, kako po pitanju igračke kvalitete, tako i po pitanju razgovora i savjeta svima koji me trebaju, posebno mlađim suigračima", nesebična je Dinamova trinaestica i dodaje: "Sigurno to znanje neću čuvati za sebe. Tu sam da pomognem, s obzirom na 12 godina provedenih u vrhunskom nogometu."

Što se očekivanja tiče i ciljeva, oni su podjednaki kao i u proteklih nekoliko sezona. Na domaćim travnjacima ciljati na naslov prvaka i kup, a na europskom planu plasirati se u Ligu prvaka ili pak dobro odigrati u Europskoj ligi. "Kada bi sve to popratila dva do tri pojačanja i daljnji ostanak Mandžukića u momčadi, mogli bismo reći da imamo sve preduvjete za te ciljeve. No, čak i da samo zadržimo postojeće igrače, imamo priliku da napravimo nešto uistinu dobro", smatra Šimić.

Nije tajna da atmosfera oko kluba nije dobra, derutni stadion na kraju je svoga životnog vijeka, a Dinamo su napustili i navijači. Sablasno prazne tribine iz utakmice u utakmicu teško mogu motivirati bilo koga, no Šimić smatra da igrači ne smiju podleći lošoj atmosferi. "Igrači se moraju koncentrirati samo na sebe i svoju igru. Moramo živjeti za nogomet i primjereno se ponašati na terenu, ali i izvan njega. Takvo ponašanje izrazito podupiru i svi u klubu, pa se automatski stvara dobra atmosfera i oko kluba. Navijači uvijek osjete pošten pristup igri te iskrenu želju za uspjehom."

Kakav je osjećaj biti ponovno u Zagrebu? "Osjećaj je dobar. Ponekad se osjećam kao da iz njega nisam ni otišao. Naime, čak i dok sam živio u inozemstvu, redovito sam posjećivao svoju obitelj ovdje. Zagreb je moj grad i moj dom i sjajno je ponovno biti tu." Sjajno je i za Modre jer bez obzira na pozne nogometne godine i dosta dugi period u kojem nije igrao ozbiljne utakmice, Dario Šimić za ovaj je Dinamo i njegove ambicije veliko pojačanje.

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.06.2010. u 01:47
    Dario Šimić svoju će Bogatu i Uspješnu karijeru završiti u matičnom klubu!!! s naglaskom na Bogatu i Uspješnu karijeru Nisam napaljen ni na Hajduk ni na Dinamo ali ova uvodna rečenica sve govori!
    Obrisan korisnik