Nogomet

Španjolci Brazil žele u finalu

Mihaela Bradovski • utorak, 15.06.2010.
Španjolci Brazil žele u finalu
Foto: Davor Sajko

Napadač Španjolske David Villa ustraje u razmišljanju kako su velika očekivanja zapravo kompliment, a ne pritisak, dok se Xabi Alonso nada kako će se s Brazilom susresti tek u finalu...

Europski su prvaci kvalifikacije odradili gotovo besprijekorno, pa su i očekivanja od samog SP-a velika. Furija je možda i najveći favorit natjecanja najboljih u Južnoj Africi, a za razliku od ostalih kandidata za naslov, Španjolci ne osjećaju pritisak na leđima.

Alonso: Odgledali smo skoro sve utakmice Prvenstva, a meni se osobno najviše svidjela Njemačka. Pokazali su se ustrajnom vrstom koja nema problema s igrom prema naprijed i realizacijom.

"Kod nas pritisak ne postoji. Ciljevi su uvijek tu i uvijek visoki, očekivanja također, no to samo znači da ljudi vjeruju u nas, da možemo igrati bolje od drugih i pobjeđivati. Mi na njih stoga gledamo kao na komplimente."

Istog je mišljenja i veznjak Xabi Alonso, no bez obzira što u španjolskim redovima ne postoji strah od suparnika, Brazil bi rado izbjegli u osmini finala. "Nikoga se ne bojimo, ali ako možemo sada izbjeći Brazil tim bolje. Značilo bi to da nam se smiješi susret u finalu. Vjerujemo u sebe, ali put do titule je dug."

"Moramo ići utakmicu po utakmicu, prvo Švicarska, pa ostala dva susreta skupine, no i onda nas očekuje još mnogo posla. Jedva čekamo istrčati na teren", stoji na stranicama španjolskog AS-a.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.06.2010. u 13:05
    Treba imat puno sreće za doć u finale
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.06.2010. u 11:12
    mislim da su daleko najjači...barem po imenima...imaju sve...a i niz im je strašan...sve dobivaju!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.06.2010. u 09:47
    ispast će španjolci u četvrtfinalu
    Obrisan korisnik