SP 2010., Natjecanje po skupinama, Skupina B, 2. kolo, 17.06.2010, 13:30 h, Johhanesburg, Soccer City Stadium, gledatelja: 82.000
Suci: Frank de Bleeckere, Peter Hermans, Walter Vromans (svi Belgija), Jerome Damon (JAR)
Argentina
Argentina
Chu-Young Park 17' (ag)
Gonzalo Higuain 33', 77', 80'
4:1(2:1) Južna Koreja
Chung-Yong Lee 45'
Južna Koreja

Video: Korejci počeli, Higuain završio

Vedran Attias • četvrtak, 17.06.2010.
Video: Korejci počeli, Higuain završio
Foto: EPA

U utakmici drugoga kola skupine B Argentina je lako došla do pobjede protiv Južne Koreje, a heroj dana u Argentini svakako je Gonzalo Higuain koji je zabio tri pogotka...

Argentina
Južna Koreja
Argentina
Južna Koreja
22
Sergio Romero
2
Martin Gaston Demichelis
6
Gabriel Heinze
7
Angel Di Maria
9
Gonzalo Higuain
(do 82')
10
Lionel Messi
11
Carlos Tevez
(do 76')
13
Walter Samuel
(do 23')
14
Javier Mascherano
17
Jonas Gutierrez
20
Maxi Rodriguez
Pričuvni igrači
4
Nicolas Burdisso
23'
16
Sergio Agüero
76'
5
Mario Bolatti
82'
Trener
Diego Armando Maradona
18
Sung-Ryong Jung
2
Beom-Seok Oh
4
Yong-Hyung Cho
7
Ji-Sung Park
8
Jung-Woo Kim
10
Chu-Young Park
(do 82')
12
Young-Pyo Lee
14
Jung-Soo Lee
16
Sung-Yueng Ki
(do 46')
17
Chung-Yong Lee
19
Ki-Hun Yeom
Pričuvni igrači
5
Nam-Il Kim
46'
20
Dong-Gook Lee
82'
 
Trener
Jung Moo Huh

Lako su momci Diega Armanda Maradone došli do nova tri boda na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Početni pritisak im se isplatio kada su uspjeli povesti nakon autogola iz prekida, a potom i drugog pogotka, no ne toliko ugodan odmor "omogućio" im je Demichelis pogreškom na kraju poluvremena, no Gonzalo Higuain je do kraja utakmice zabio još dva pogotka i tako svojim hat-trickom donio Argentini tri boda.

Argentina je od prve minute krenula vrlo agresivno i odlučila njihovim oružjem odgovoriti agresivnosti Južne Koreje: igrali su brzo, čvrsto i stvarali dosta problema Koreji. Naravno, mala je vjerojatnost da je Južna Koreja svjesno prepustila Argentini teren, no jednostavno se nisu mogli nositi s igračima u bijelo-plavim dresovima.

Izbornici se znaju s terena

Vezane vijesti

Izbornik Argentine, Diego Armando Maradona, i kolega mu s južnokorejske klupe, Jung Moo Huh, igrali su jedan protiv drugoga na Svjetskom prvenstvu 1986. Ne samo da su igrali već je Huh vrlo dobro čuvao Maradonu koji se nije upisao u strijelce, no Argentina je svejedno slavila 3:1.

Diego Armando Maradona je pokazao kritičarima kako razumije nogomet i protiv brzih igrača u crvenim dresovima poslao na teren Maxi Rodrigueza umjesto Juana Verona. Argentinci su igrali vrlo brzo i južnokorejski igrači nisu imali odgovor, a kada su dobili vrlo nesretan gol - bilo je jasno kako to neće biti njihov dan.

Igrala se 17. minuta kada je Messi nabacio iz prekida, a lopta preskošila Ji-Sung Parka te u nogu pogodila Chu-Young Parka i završila u mreži. Naravno, taj je pogodak dodatno rasteretio Argentince koji su tada još više stisnuli i krenuli po drugi pogodak, a blizu je bio vrlo razigrani Tevez koji je deset minuta nakon pogotka uputio pravu "bombu" prema golu Južne Koreje, no otišlo je malo preko gola.

Ozljeda Samuela

U 23. minuti dogodilo se nešto čega su se itekako pribojavali argentinski navijači - ozlijedio se Walter Samuel. Branič Intera se nakon duela uhvatio za zadnju ložu i napustio teren, a ukoliko se radi o ozbiljnijoj ozljedi - do kraja prvenstva će priliku dobiti jedan od Nicolasa - Burdisso ili mladi i perspektivni Otamendi.

Pet minuta nakon pokušaja Teveza - Argentina je zabila za 2:0. Po treći put na ovom natjecanju Argentinci su zabili iz prekida, a ovoga puta je napokon zabio i napadač - Gonzalo Higuain. Messi je kratko dao Maxiju, ovaj ubacuje na Burdissa koji samo malo diže loptu na drugu stativu gdje je sam bio napadač Reala i zabio za 2:0.

Do odmora je još Di Maria imao odličnu priliku, ali Sung-Ryong je obranio njegov pokušaj da bi malo kasnije Messi pokazao dio svoje čarolije, prošao nekoliko igrača i opasno, ali i nedovoljno precizno pucao. Činilo se tada kako je utakmica praktički riješena i kako je samo pitanje koliko će Argentina zabiti golova, no u posljednjim sekundama prvog dijela Demichelis početnički griješi, gubi loptu i Chu-Young Park prihvaća poklon te rutinski zabija za 2:1.

Nije taj pogodak posebno pogodio Argentince koji su još jednom vrlo odlučno izašli iz svlačionice i krenuli po treći pogodak. Nakon što su Higuain i Tevez promašili svoje prilike, Južna Koreja je imala fantastičnu priliku, no nisu zabili i, kako se kasnije pokazalo, bio je kraj utakmice. U 58. minuti se dogodilo točno što su južnokorejski igrači čekali, odlična kontra u kojoj je Chung-Yong fantastično u zicera gurnuo Kihuna koji je izbio sam pred Romera, ali nije uspio pogoditi gol.

Statistika


Udarci: 22/13
Udarci u okvir: 11/2
Posjed lopte: 57%/43%
Prekršaji: 19/19
Točna dodavanja: 484/336

Nakon ove šanse Korejci su počeli preuzimati sve više rizika u svojoj igri ne bi li došli do izjednačenja, no ne samo da nisu uspjeli zabiti već su primili dva. U 77. minuti Messi je još jednom dobro prošao, čak dva puta dobio priliku pucati, ali nije uspio zabiti, no od stative se lopta odbija do Higuaina koji je bio na metar od gola pa mu nije bilo teško zabiti.

Raspali su se tada crveni i bilo je samo pitanje hoće li Argentina još koji put zabiti, a jesu i to samo tri minute kasnije. Aguero je ušao umjesto Teveza te je s Messijem i Higuainom činio novi opasni trojac koji je i "skuhao" četvrti gol. Messi je povukao, Aguero prebacio na drugu stranu, a Higuain glavom zabio 4:1 i svoj hat-trick.

SP 2010. - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Argentina4:1Južna Koreja
Grčka2:1Nigerija
1Argentina 37:1+69
2Južna Koreja 35:6-14
3Grčka 32:5-33
4Nigerija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.06.2010. u 20:11
    danas su stvarno ove dvije utakmice bile super nadam se nastavku takvog nogometa i većeras
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.06.2010. u 19:41
    HEROJ--EL PIPITA LEGENDA..MAJSTORE SVAKA CAST...STROJ ZA GOLOVE MOJ FAVORIT ZA ZLATNU KOPACKU
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.06.2010. u 16:51
    Ko se žalio na nogomet, danas dan JOGA BONITA
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.06.2010. u 16:31
    kako je smijesna obrana Bayerna-DEMICHELIS I VAN BUYTEN AHAHAHAHAHA
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.06.2010. u 15:56
    polako s hvaljenjem argentine,vidjet cemo ih jos! za sad su odigrali odlicno,ali imaju slabosti,pogotovo u defanzivi...
    Obrisan korisnik