Nogomet

Olsen: "Borba popravila greške"

Ante Zovko • nedjelja, 20.06.2010.
Olsen: "Borba popravila greške"
Foto: EPA

Danski preokret protiv Kameruna bio je prepun uzbuđenja i prilika na obje strane. Izbornici su se nakon utakmice prije svega usredotočili na pogreške, kojih je bilo u izobilju i koje su uvelike odredile konačnih danskih 2:1.

Iako je Danska zadržala izglede za prolazak u drugu fazu natjecanja, Morten Olsen nije mogao biti zadovoljan obrambenom fazom svoje momčadi. "Napravili smo previše elementarnih pogrešaka i to više ne smijem dozvoliti svojim igračima. Moramo to popraviti." Psihološki pristup je ipak bio na visokoj razini. "Nisam bio zadovoljan viđenim, ali smo se borili herojski. Neki nisu igrali dobro, ali su to nadoknadili borbom."

Daniel Agger bio je kratak i jasan. "Bila je to jedna od naših najgorih izvedbi u dugo vremena."

Kamerun je porazom ostao prikovan za dno skupine i prometnuo se u prvo veliko razočaranje Svjetskog prvenstva. Jasno, izborniku Paulu Le Guenu odmah se postavilo pitanje njegove budućnosti na klupi. "Neću dati ostavku. Ne žalim ni za čim i to nije nije način na koji funkcioniram", ostao je čvrst Francuz.

Kad je otklonio sumnje tog tipa, Le Guen se osvrnuo na izvedbu svojih izabranika. "Veliko je to razočaranje, imali smo velike nade, ali mislim da utakmica pokazuje kako nismo bili dovoljno efikasni."

SP 2010. - Skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Nizozemska1:0Japan
Kamerun1:2Danska
1Nizozemska 35:1+49
2Japan 34:2+26
3Danska 33:6-33
4Kamerun 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.06.2010. u 11:47
    Žao mi je kameruna mislio sam da će proći skupinu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.06.2010. u 02:56
    Afrikanci su nezreli i željni samoisticanja. Šteta, jer imaju odlične igrače, no nogomet je timski sport.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.06.2010. u 00:28
    Nisam baš siguran da je to jedna od najgorih Danskih izvedbi - jednostavno je Kamerun fenomenalno kombinatorno i napadački igrao. Nažalost realizacija im je bila katastrofalna, a kao i ostatak Afričkih repki jednostavno moraju naučiti pravovremeno odigravanje slobodnog suigrača u boljoj poziciji... [više na forumu]
    Obrisan korisnik