Nogomet

Složno na Brazil i Italiju

Tomislav Pacak, Dario Dodić, Vedran Attias • nedjelja, 20.06.2010.
Složno na Brazil i Italiju
Foto: EPA

Utakmica s izrazitim favoritom (Italija), utakmica s normalnim favoritom (Brazil) i utakmica s blagim favoritom (Paragvaj) - to je današnja ponuda na meniju SP-a za Sportnetove prognozere...

Slovačka - Paragvaj, 13.30

Tomislav Pacak (dosadašnji učinak 4-4): Potpuno različitih 1:1 odigrale su ove dvije ekipe u prvom kolu - Slovaci razočaravajućih, Paragvajci pohvalnih. No, usprkos boljem dojmu koji je ostavio Paragvaj, Slovačka im neće biti lagan suparnik. Europski predstavnik ima tvrdu obranu, baš kao i Paragvaj, a kako je Južnoamerikancima i bod vrlo dobar - mislim da će na njega i igrati te ga osvojiti.

Prognoza: Neriješeno

Vedran Attias (dosadašnji učinak 4-4): Ne znam kako drugima, ali meni je ovo dosta teška utakmica za prognoziranje. Iako sam sklon europskim reprezentacijama, posebno protiv afričkih, mislim da ovdje predstavnik našeg kontinenta neće dobro proći i to zbog čudnog razloga – mislim da će više napadati. Naime, Slovaci su imali svoju priliku protiv Novog Zelanda i nisu je iskoristili, a budući da ne mogu računati na bod(ove) protiv Italije u zadnjem kolu, morat će protiv Paragvaja ići na pobjedu. S druge strane, čvrstim Južnoamerikancima točno takav nogomet odgovara i zato vjerujem kako će oni doći do pobjede.

Prognoza: Pobjeda Paragvaja

Dario Dodić (dosadašnji učinak 2-6): Nekada lupim pa ostanem živ, češće lupim i promašim, a nekada jednostavno nemam baš sreće. No, danas je novi dan, nova mogućnost za moje fantastične promašaje. Latinoamerikanci su mi se poprilično dopali na ovom SP, za razliku od Slovaka koji su igranjem na sigurno sigurno izgubili dva boda. Mislim da je Paragvaj za nijansu bolja reprezentacija, nadam se da će njihovi udarci završavati za nijansu ispod grede i za nijansu lijevo od desne i desno od lijeve vratnice slovačkog gola gledano iz perspektive paragvajskih napadača (osim ako se radi o škaricama).

Prognoza: Pobjeda Paragvaja

Italija - Novi Zeland, 16.00

Tomislav Pacak (4-4): Igraju Italija i Novi Zeland, pa nemam što puno objašnjavati. Apsolutno ne bih bio šokiran da vidimo još jednu senzaciju, jer očito da nikoga nije lako probiti, uostalom, lani su u prijateljskoj utakmici Talijani jedva slavili s 4:3 (tri puta gubili). Bez obzira na to, jasno je da biste me razapeli da odigram na nulu, a Talijani pobijede s 4:0. Hoće li im biti lako? Nemoguće je reći, ali očigledno nema baš velikog izbora kada pogađate ishod utakmice Italija - Novi Zeland, osim ako se igra ragbi.

Prognoza: Pobjeda Italije

Vedran Attias (4-4): Nisu Talijani oduševili protiv Paragvaja, no prilično sam siguran da će ovdje slaviti. Nisu oni Englezi da si mogu dozvoliti ispadanje u skupini ili "čupanje" u zadnjem kolu. Novi Zeland je protiv Slovačke pokazao kako se zna dobro braniti i igrati čvrst nogomet, no prilično sam siguran da će u barem dva prekida netko od Talijana pobjeći svom čuvaru i zatresti mrežu.

Prognoza: Pobjeda Italije

Dario Dodić (2-6): Mislim da niti ja ovo ne mogu promašiti! Nakon što sam bio tako umišljen, očito je da će mi Fortuna (božica, ne kladionica) okrenuti leđa i da će ovo u našem pregledu dana biti izjava dana, kao i promašaj dana, ali moram i ja nekad ziheraški (kao Slovaci?). Talijani su odigrali iznenađujuće dobro protiv Paragvaja, pogotovo uzmemo li u obzir činjenicu da je Svjetsko prvenstvo tek počelo i da im treba više da dođu na radnu temperaturu. Novi Zeland je jedna simpatična momčad za koju sam navijao protiv Slovaka, no pobjedu Talijana ne bi smjeli dovesti u pitanje.

Prognoza: Pobjeda Italije

Brazil - Obala Bjelokosti, 20.30

Tomislav Pacak (4-4): Brazil je bio daleko od impresivnog protiv Sjeverne Koreje, ali Obala Bjelokosti je drugačiji, otvoreniji suparnik s kakvima se Brazilci uobičajeno znaju obračunati. Uostalom, Brazilci na SP-ovima uvijek pobjeđuju afričke momčadi, štoviše, još nisu nikada primili pogodak. Iako više prvo mjesto u toj grupi i ne izgleda tako poželjno zbog pozicije Španjolske, Dunga nema pravo na kalkulacije, od Brazilaca se uvijek očekuje maksimum. Pojedinačna klasa je na strani Brazila koji se može defanzivno oduprijeti Drogbi i društvu, dok je upitno da li je Eriksson imao vremena i materijala složiti obranu koja može zaustaviti Fabiana, Robinha, Kaku i ekipu. Po mom mišljenju - nije.

Prognoza: Pobjeda Brazila

Vedran Attias (4-4): Čista i lagana pobjeda Brazila – tako glasi moja prognoza. Kao što sam rekao nekoliko puta, uopće nemam povjerenja u kvalitetu afričkih reprezentacija (do sada opravdano), a igra protiv Sjeverne Koreje, koja će po meni itekako namučiti Obalu Bjelokosti, pokazala je kako Brazilci znaju doći do pobjede čak i kada ne igraju posebno lijepo. Uostalom, Dungin Brazil već dugo ne igra lijep nogomet, no pobjeđuje i Brazilce vidim jako daleko u JAR-u, a prvi korak ka tome jest siguran prolaz skupine.

Prognoza: Pobjeda Brazila

Dario Dodić (2-6): Samo pet postignutih golova u 11 utakmica očito nekima nije dovoljan znak da ne treba previše vjerovati afričkim reprezentacijama. S jedne strane imamo Brazil, s druge neuvjerljivu Obalu Bjelokosti; iako nisam oduševljen pobjedom Brazila nad Sjevernom Korejom, još sam manje oduševljen igrom Obale Bjelokosti protiv Portugala i zato tipujem na pobjedu Brazila. Posebno me vesele dva papirnata zicera, očekujem da će i prognoze mojih kolega ići u istom smjeru, a to u najgorem slučaju znači da u slučaju iznenađenja neću biti jedini pehist!

Prognoza: Pobjeda Brazila

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.06.2010. u 13:57
    Bio sam ja slozan i za Španjolsku!:)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.06.2010. u 12:48
    Sretno svima posebno Jorgeu ;)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.06.2010. u 11:57
    novi zeland!!!!!!!
    Obrisan korisnik