Nogomet

Vera: "Želimo biti prvi u skupini"

Nikola Vlahović • nedjelja, 20.06.2010.
Vera: "Želimo biti prvi u skupini"
Foto: EPA

Paragvaj je bez većih problema svladao Slovačku 2:0 i tako napravio veliki korak prema prolazu skupine.

Igrači Paragvaja opravdali su ulogu favorita i lako se obračunali s bezidejnom Slovačkom. Vera, strijelac prvog gola na utakmici je rekao: "Odigrali smo dosta dobru utakmicu i sad smo blizu plasmana u drugi krug. Sada imamo novi cilj, a to je da budemo prvi u skupini. Dobro smo odigrali prvo poluvrijeme i zabili smo gol, u nastavku smo dali još jedan".

Osim što je dao prvi gol, Vera je bio raspoložen cijelu utakmicu te je bio vrlo rastrčan i razigran pa ne čudi što je proglašen igračem utakmice.

Vezane vijesti

Izbornik Paragvaja, Gerardo Martino, priznao je da je priželjkivao rani gol, a to mu se na kraju i ostvarilo. "Danas smo igrali bolje nego u prvoj utakmici jer smo napravili neke korekcije unutar momčadi. Tražio sam od igrača da rano postignu gol i to su napravili. Nismo dali Slovačkoj da se vrati u igru i to je dobra stvar", rekao je Martino.

"Ovo je rezultat koji nas stavlja u dosta dobru poziciju, ali sve će se znati nakon zadnje utakmice. Što se nas tiče ova nam je pobjeda izuzetno bitna, ali matematika pokazuje da još nismo u drugom krugu", dodao je strateg Paragvaja.

Igra Slovačke bila je izrazito neučinkovita, a prvi udarac u okvir gola igrači Slovačke uputili su tek u sudačkoj nadoknadi. "Moji igrači napravili su dvije pogreške i primili smo dva gola. Paragvaj je kaznio naše pogreške. Međutim, Paragvaj je vrlo kvalitetna reprezentacija i njihova pobjeda je sasvim zaslužena", priznao je izbornik Slovačke Vladimir Weiss.

SP 2010. - Skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Slovačka0:2Paragvaj
Italija1:1Novi Zeland
1Paragvaj 33:1+25
2Slovačka 34:5-14
3Novi Zeland 32:203
4Italija 34:5-12

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.06.2010. u 18:03
    1. je novi zeland
    Obrisan korisnik