Nogomet

Ferguson zabrinut za Rooneya

Mihaela Bradovski • utorak, 22.06.2010.
Ferguson zabrinut za Rooneya
Foto: EPA

Šef stručnog stožera Manchester Uniteda, Sir Alex Ferguson prekinuo je odmor kako bi se čuo sa svojom udarnom iglom, Wayneom Rooneyem. Ferguson je zabrinut da bi loša Rooneyeva forma, ali i ona čitave reprezentacije mogla utjecati na njegovu psihu...

Škotski stručnjak smatra kako je breme stavljeno na leđa 24-godišnjaka, pa bio on Wayne Rooney, razlog lošim predstavama engleske nacionalne vrste. U takvoj situaciji najviše pati napadač njegova kluba. Ferguson je osjetio kako je vrijeme za poziv u Južnoafričku Republiku, a otočkim je medijima otkrio detalje razgovora.

"Krajem prošlog tjedna razgovarao sam s Wayneom i rekao mu kako se samo treba opustiti i uživati. Osjetio sam kako su tenzije oko njega i reprezentacije velike iako nisam gledao susret protiv Alžira. Pritisak je ono što utječe na njihovu izvedbu", započeo je Ferguson pa nastavio o razlogu tako loših rezultata:

"Visoka očekivanja često znaju sputati najbolje pojedince. Sezone kakve su one u Europi, posebno kod nas u Engleskoj, su naporne. Igrači su se u reprezentacije okupljali svega četiri dana nakon završetka klupskih natjecanja. Zaista je teško očekivati od igrača da Prvenstvo odigraju na jednako visokoj razini."

Razloga za zadovoljstvo Škot ipak ima. Zadovoljan je igrama Unitedova novog igrača, Meksikanca Javiera Hernandeza. "Odigrao je vrlo dobro. Pokazao je da zna s loptom, da je brz i da kvalitetno osvaja prostor. Zadovoljan sam njegovim nastupima."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.06.2010. u 12:49
    svejedno će i dalje forsirat berbatova kao drugog napadača,a chicharita šutnit na posudbu!
    Obrisan korisnik