Nogomet

Forlan: "Važno je da smo prvi"

Lovro Štrbinić • utorak, 22.06.2010.
Forlan: "Važno je da smo prvi"
Foto: EPA

Nakon pobjede nad Meksikom i izborenog prvog mjesta u skupini, urugvajski napadač Diego Forlan bio je vrlo zadovoljan izvedbom svojih suigrača...

Ovom pobjedom Urugvaj je vrlo vjerojatno izbjegao Argentinu u osmini finala. Neki su možda priželjkivali taj dvoboj, ali Forlan je izjavio sljedeće: "Vrlo je važno za nas što smo završili na prvom mjestu u skupini. U ovoj utakmici oni su dosta dobro kontrolirali igru i imali smo dosta težak zadatak."

"Prije utakmice znali smo da imamo dva rezultata koja nam idu u korist. No, naš je cilj bio osvojiti tri boda, te zauzeti prvo mjesto u skupini", izjavio je strijelac pobjedonosnog pogotka Luis Suarez.

Na utakmicu i prolazak skupine osvrnuo se i urugvajski izbornik. "Naravno da smo analizirali sve opcije za nas. Sad pokušavamo učiniti ono što nam je bila i namjera prije početka turnira. Nismo još to postigli, ali Urugvaj je sad zahtjevan protivnik za sve suparnike."

Urugvaj je tako skupinu okončao bez primljenog pogotka nakon tri utakmice, a jedino Francuzima nisu nijednom uspjeli ugurati loptu u mrežu.

SP 2010. - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Meksiko0:1Urugvaj
Francuska1:2Južna Afrika
1Urugvaj 34:0+47
2Meksiko 33:2+14
3Južna Afrika 33:5-24
4Francuska 31:4-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!