Nogomet

Marquez: "Možemo izbaciti Argentinu"

Antonija Pavlić • subota, 26.06.2010.
Marquez: "Možemo izbaciti Argentinu"
Foto: EPA

Meksiko i Argetina četiri godine poslije Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006. ponovno će se susresti u osmini finala smotre najboljih nogometnih reprezentacija u Južnoafričkoj Republici. U Leipzigu su tada slavili izabranici Diega Maradone, no najiskusniji meksički igrač Rafael Marquez vjeruje kako bi ovoga puta rasplet mogao biti drukčiji.

"Igramo s Argentinom, pa što onda?", zapitao se Marquez na konferenciji za medije prije međusobnog okršaja u Johannesburgu. "Nisu momčad koju ju nemoguće pobijediti. Možemo ih svladati i jedino na taj način moramo razmišljati ako ne želimo nastaviti u dosadašnjem tonu."

U Meksiku vlada pesimizam, ali Barcelonin branič otkriva: "U domovini uvijek prevladava nepovjerenje u nacionalnu momčad, to je prava istina. Ponekad stoga nemamo kredibilitet kao većina suparnika, ali ništa nam drugo ne preostaje nego ljude razveseliti, natjerati ih da u nas vjeruju radom, borbom, srčanošću."

Premda momčad Diega Maradone mnogi smatraju glavnim favoritom za podizanje trofeja u JAR-u, Marquez kaže da nisu toliko jaki u svim segmentima, posebno u obrani. "Znamo da defanzivno nisu najjači, ali jedna su od vodećih napadačkih sila. Siguran sam da će nas trener na to dobro pripremiti i da ćemo pokušati iskoristiti slabosti koje imaju."

Koliko sličnosti ima između reprezentacija koje su se u osmini finala svjetskog prvenstva susretale u razmaku od ove četiri godine? "Možda je Argentina bolja, ali i mi smo, a u grlu još imamo kost koja nam je zapela u toj utakmici 2006. godine i želimo je se riješiti. Bio je to susret u kojem smo prezentirali najbolju igru, događa se to samo jednom u životu, a ipak smo eliminirani s turnira."

Važan segment igre, kaže Marquez, bit će zaustavljanje njegova suigrača u blaugrani Lionela Messija. "Messija vrlo dobroj poznajem i svjestan sam da ga je jako teško zaustaviti. Pokušat ćemo suziti prostor i tražiti pomoć vezne linije jer Leu je gotovo nemoguće oduzeti loptu", kazao je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.06.2010. u 13:49
    naravno da možete izbacit Argentinu, svašta se može dogodit u jednoj utakmici......ali je necete izbacit, dovoljno vam je sto ste skupinu prošli....
    Obrisan korisnik