Nogomet

Franco: "Ovo je moja osveta"

Antonija Pavlić • nedjelja, 27.06.2010.
Franco: "Ovo je moja osveta"
Foto: EPA

Meksički napadač argentinskog podrijetla Guilermo Franco tvrdi da neće pokazivati emocije ako ga izbornik Javier Aguirre uvrsti u prvu postavu za susret osmine finala Svjetskog prvenstva kontra Argentine.

Franco je od prve minute startao u sve tri dosadašnje utakmice, protiv Južnoafričke Republike, Francuske i Urugvaja, a očekuje se da će mu Aguirrea dati prigodu i protiv države u kojoj je rođen i gdje je odrastao.

"Meksikanac sam i tako se osjećam od dana kada sam dobio putovnicu. Donio sam odluku na koju sam ponosan; život mi se od tada stubokom promijenio, dobio sam novu prigodu, imam dvije prekrasne kćerke... Mnogo je razloga zbog kojih mi srce kuca za Meksiko", rekao je na konferenciji za medije u Johannesburgu.

Prvu utakmicu za novu domovinu odigrao je pod paskom "sunarodnjaka" Argentinca Ricarda Lavolpe 2005., zbog čega su obojica oštro kritizirani. Na koncu je ipak pozvan u momčad za SP u Njemačkoj 2006. ali nije igrao protiv Argentine u susretu osmine finala koji je Meksiko izgubio.

"Nogomet vam uvijek daje priliku da se osvetite, a ovo je svjetsko prvenstvo upravo taj slučaj. Zbog toga se naporno pripremamo i nadamo da nas na Soccer Cityju čeka pobjeda", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!