Nogomet

Meksiko bez izbornika

Nikola Vlahović • četvrtak, 01.07.2010.
Meksiko bez izbornika
Foto: EPA

Meksikanci su na ovom Svjetskom prvenstvu prošli skupinu, ali onda su naišli na Argentinu koja ih je pobijedila 3:1. Nakon ispadanja s Mundijala, Meksiko je ostao i bez izbornika...

Trener koji je vodio Meksiko na ovom Svjetskom prvenstvu, Javier Aguirre, podnio je ostavku na tu dužnost. Nakon dobrih nastupa u skupini Meksiko je ispao od Argentine, a Aguirre je podnio ostavku jer nije ispunio zacrtane planove.

Nakon što je Meksiko peti put zaredom ispao u istoj fazi natjecanja, Aguirre je priznao da je razočaran: "Nismo uspjeli izboriti četvrtfinale i zato se naš nastup na Svjetskom prvenstvu može smatrati neuspješnim".

"Naš je cilj bio da se plasiramo među osam najboljih momčadi na svijetu, ali pošto to nismo ostvarili jasno je da ne mogu ostati na izborničkoj funkciji. Ja sam odgovorna osoba", rekao je Aguirre.

Klupu Meksika Aguirre je preuzeo prije 15 mjeseci, a ovo mu je bio drugi put da vodi meksičku reprezentaciju. Zanimljivo je da je on bio četvrti izbornik Meksika u zadnje četiri godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.07.2010. u 00:39
    Sva sreća da mi nismo prošli pa ne osječamo tu zlovolju igranja samo u osmini finala svjetskog prvenstva.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.07.2010. u 12:27
    SVEN GORAN ERICSSON SUCKS
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.07.2010. u 11:59
    mogu ja biti izbornik
    Obrisan korisnik