Nogomet

Van Marwijk: "Ovo je nevjerojatno!"

Marin Pintur • srijeda, 07.07.2010.
Van Marwijk: "Ovo je nevjerojatno!"
Foto: EPA

Nakon pobjede nad Urugvajom, Nizozemci su očekivano bili presretni, priznajući da ih je ipak malo uhvatila panika nakon drugog urugvajskog pogotka...

"Nevjerojatno – u finalu smo! Prije dvije godine sam preuzeo ove igrače i tada sam im rekao da je sve moguće ako budemo vjerovali u sebe. Posebno smo dobro odigrali drugo poluvrijeme kada smo preuzeli kontrolu nad igrom. Što se tiče drugog polufinalnog meča... Španjolska igra najbolji nogomet na svijetu, a Njemačka pruža najbolje partije na ovom turniru, tako da očekujem odličnu utakmicu", izjavio je Bert van Marwijk, čovjek koji je uveo Nizozemsku uveo u finale svjetskog prvenstva nakon 32 godine.

Nogometaš Bayerna Mark van Bommel je jedan od rijetkih među tulipanima koji se rodio prije posljednjeg nizozemskog finala. "Oduševljen sam s ovim uspjehom, pobijedili smo sve dvoboje na ovom turniru i u kvalifikacijama. Danas nismo pružili odličnu igru, ali najbitnije je da smo u finalu. U prvom smo dijelu imali problema kad bi izgubili loptu, međutim u drugom je sve izgledalo bolje", rekao je 33–godišnji Van Bommel.

Svoju je priliku u ovom susretu dobio i Rafael van der Vaart. "Nikad u životu nisam bio toliko nervozan kao u posljednjih nekoliko minuta susreta protiv Urugvaja", rekao je van der Vaart, te dodao: "Naravno, u drugom polufinalu navijam za Španjolsku".

Iako se prije nešto više od mjesec dana mislilo da neće ni vidjeti Južnoafričku Republiku Arjen Robben se oporavio i jedan je od glavnih nizozemskih aduta u borbi za svjetsku titulu. "Ovo je prekrasan osjećaj, nakon 32 godine Nizozemska je u finalu svjetskog prvenstva. Moje finale iz snova bi bilo Nizozemska – Njemačka. S našom pobjedom, naravno, inače se ne bi mogao vratiti u Bayern", sa smiješkom je zaključio Robben.

Najbolji igrač i strijelac Nizozemske na turniru Wesley Sneijder ima jedinstvenu priliku osvojiti baš svako natjecanje u kojem je sudjelovao protekle sezone. "Iznimno sam ponosan nakon pobjede u ovom jako teškom susretu. Nakon drame koju smo si priušili na kraju susreta, pobjeda je još slađa".

SP 2010. - doigravanje

polufinale

Urugvaj2:3Nizozemska
Njemačka0:1Španjolska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!