Nogomet

Khedira pogodak posvetio ekipi

Ivana Strahija • subota, 10.07.2010.
Khedira pogodak posvetio ekipi
Foto: EPA

Gol kojim je Njemačkoj donio pobjedu i treće mjesto Svjetskog prvenstva 23-godišnjak je posvetio svojoj momčadi.

Izabranici Joachima Löwa na kraju kući ipak ne idu praznih ruku. Nakon što su ponizili Engleze i Argentince Nijemci su uspjeli obraniti treće mjesto Svjetskog prvenstva, po prvi puta u povijesti. Junak susreta stoga je bio Sami Khedira.

Veznjak Stuttgarta svoj je pogodak za pobjedu posvetio momčadi: "Gol posvećujem njemačkim igračima, svima koji su bili ovdje i koji su omogućili da zadržimo razinu kvalitete igre koju smo pokazali, od prve do zadnje utakmice."

Naravno, Nijemci su se nadali finalu, ali nije im bilo suđeno: "Istina je, zbilja smo željeli nešto više, ali je i ova utakmica za nas imala naboj finala. Mi smo mlada ekipa i imamo priliku na sljedećoj svjetskoj smotri otići korak dalje", kazao je Khedira, kojem je današnji gol bio prvi za Elf.

Puno lošije raspoložen bio je Urugvajac Diego Forlan, koji je u sudačkoj nadoknadi mogao odvesti susret u produžetke, ali je njegov slobodan udarac završio tek u prečki njemačkog gola.

"Bez obzira na sve, spektakularno je biti među četiri najbolje momčadi svijeta. Da nam je netko to ponudio prije natjecanja, prihvatili bismo objeručke. Zato se treba sjećati samo dobrih stvari", rekao je napadač Atletico Madrida.

SP 2010. - doigravanje

za 3. mjesto

Njemačka3:2Urugvaj

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!