Nogomet

FIFA odabrala najbolju postavu

Borna Rupnik • petak, 16.07.2010.
FIFA odabrala najbolju postavu

FIFA je po završetku svjetske smotre na jugu Afrike objavila i najbolju jedanaestoricu cijelog turnira...

Sasvim očekivano, novopečeni svjetski prvaci Španjolci dominiraju u najboljoj postavi netom završenog natjecanja po izboru Fife. Među 11 najboljih čak je šest španjolskih imena, a na klupi još sjedi Vicente del Bosque.

Vrata čuva Iker Casillas, a obrambenu četvorku ispred njega čine Brazilac Maicon, Španjolci Carles Puyol i Sergio Ramos te Nijemac Philipp Lahm.

U veznom redu jedini je Nizozemac u ovoj postavi, Wesley Sneijder, neizostavni su Xavi i Andres Iniesta, a društvo im pravi neumorni njemački reprezentativac Bastian Schweinsteiger.

Napadačka su mjesta pripala Davidu Villi i dobitniku Zlatne lopte, Diegu Forlanu. Obojica su postigla po pet pogodaka na Svjetskom prvenstvu.

FIFA je Del Bosqueovo imenovanje za najboljeg izbornika prokomentirala sljedećim riječima: "Neke su njegove odluke za vrijeme turnira možda bile i upitne, no sve ih je opravdao osvajanjem tog svetog trofeja".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.07.2010. u 00:21
    mislim da bi trebali podjelit titulu :PP ŠPANJOLSKA igra uboit nogomet..... a njemačka....iskazala se na ovom SP-u.....bit če puno bolje na sljedečem SP-u......pomladijo je repku i imat če puno više iskustva i to je veliki plus....u početku te stavljaju na kušnju i pod upitnik no kasnijee se isplati
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.07.2010. u 00:18
    ako nisi znao...ramos zna igrat stopera....maicon je vjerovatno najbolji desni bočni na svijetu.....a Lahm zna igrat i lijevo,ne samo desno
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.07.2010. u 12:10
    u obrani tri beka i stoper?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.07.2010. u 10:17
    ?? Koliko dugo je Low sa ovom ekipom??? Zar tamo neki lik koji jede vlastite smrklje, fura periku i voli se igrati sa mladicima??? O cemu pricamo...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.07.2010. u 10:08
    Del Bosque je stari majstor, ali na ovom turniru mjesto najboljeg izbornika je trebao osvojiti Low, jer del Bosque je preuzeo ekipu sa sjajnom igrom (iako i takve treba znati voditi), no Low je napravio da nakon dugo vremena gledamo Njemačku sa prepoznatljivom i napadačkom igrom.
    Obrisan korisnik