Nogomet

Video: Navijači pretukli Dušana Bajevića

Marin Vuković • nedjelja, 08.08.2010.
Video: Navijači pretukli Dušana Bajevića

Nesvakidašnji incident dogodio se u završnici prijateljske pripremne utakmice između grčkog prvoligaša AEK-a i drugoligaške momčadi Kallithee. Navijači AEK-a nezadovoljni rezultatom fizički su napali trenera Dušana Bajevića.

Bosanskohercegovački trener Dušan Bajević dugo će pamtiti prijateljsku utakmicu između svog AEK-a i drugoligaša Kallithee. U samoj završnici utakmice, pri rezultatu 2:1 za Kallitheu, došlo je do teškog incidenta u kojem je Bajević fizički napadnut od strane navijača AEK-a.

Deseci navijača okružili su Bajevića dok se pokušavao domoći sigurnosti tunela koji vodi prema svlačionicama, a oni "najhrabriji" među njima uspjeli su nesretnom 61-godišnjem treneru zadati i nekoliko udaraca.

U opasnoj situaciji niti Bajević nije ostao dužan te je nekolicini navijača i uzvratio naguravanjem i udarcima, no u velikoj gužvi od siline jednog udarca završio je na tlu.

U posljednji trenutak u Bajevićevu obranu uskočile su specijalne policijske snage koje su se sukobile s navijačima i omogućile pružanje pomoći treneru AEK-a i njegovo izvlačenje s terena.

"Ovaj je događaj sramota za AEK", ogorčen je bio predsjednik kluba Stavros Adamidis, no potvrdio je kako će Bajević bez obzira na incident ostati na dužnosti trenera.

"Razgovarao sam s njim i on je u šoku, ali budite sigurni da ga nećemo pustiti da ode. Pozivamo prave navijače AEK-a da riješe klub ovakvih problema", dodao je Adamidis. Jedan dio navijača AEK-a, naime, ne može se pomiriti s Bajevićem na klupi svoga kluba, budući da je u jednom dijelu svoje karijere sjedio i na klupi ljutog rivala Olympiakosa.

Dušan Bajević nekadašnji je igrač mostarskog Veleža i reprezentativac Jugoslavije, a u svojoj trenerskoj karijeri osim Veleža i Crvene zvezde vodio je niz grčkih klubova. Čak triput je sjedao na klupu AEK-a, prvi put 1988. godine, a potom 2002. i 2008. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.08.2010. u 23:29
    koji idioti....jos to nakon prijateljske utakmice
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.08.2010. u 22:18
    koja glupost ovaki su svi huligani svi su oni pizde koji napadaju samo kad su brojčano nadmoćni
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.08.2010. u 21:47
    Te huligane treba mlatiti i zatvarati.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.08.2010. u 20:30
    Koliko ja vidim niko nije imao M da ga udari spreda, kad gleda. Svi koji su ga udarali, radili su to kao hijene. Prema tome...
    Obrisan korisnik