Nogomet

Riveru tri, Boci jedan, Argentinosima ni bod

Maja Giljanović • ponedjeljak, 09.08.2010.
Riveru tri, Boci jedan, Argentinosima ni bod
Foto: Sandro Donda

Prvo kolo Aperture prvaci Clausure Argentinos Juniors će pokušati čim prije zaboraviti, Boca Juniors je osvojila bod u gostima, a River Plate i branitelji naslova prvaka Aperture Banfield pun plijen.

Prvaci Clausure Argentinos Juniors prvo kolo Aperture neće pamtiti po dobrom. Klub u kojem je karijeru započeo Maradona na svom je stadionu nazvanu u čast bivšeg izbornika dočekao Huracan i nakon prvog poluvremena ništa nije dalo naslutiti da će im gosti pomutiti planove.

Argentinos Juniors su poveli golom Vargasa u 40. minuti, ali u drugom poluvremenu su se povukli, inicijativu prepustili Huracanu i platili skupu cijenu. Martinez je u 68. minuti izjednačio, a stadion je posve utihnuo dvije minute poslije nakon gola Montiglija za preokret i tri boda gostiju.

Vezane vijesti

Boca Juniors je nadoknadila gol zaostatka (Russo) i osvojila bod na gostovanju protiv Godoya (Viatri), a pun plijen su uzeli branitelj naslova prvaka Aperture Banfield i River Plate.

Banfield je na svom terenu s(p)retno slomio otpor Olimpa, gosti su poveli već u prvoj minuti (Delorte), Ervitti je poravnao iz jedanaesterca u 27., a loptu je za slavlje iza leđa golmana novog prvoligaša zakucao Garcia u 35. minuti.

River Plate je još s(p)retnije iščupao pobjedu protiv Tigrea. Gosti su se zatvorili i zadovoljili bodom samo da bi nakon udarca Morija poklekli u posljednjoj minuti.

Apertura, 1. kolo:
Godoy - Boca Juniors 1:1, River Plate - Tigre 1:0, Velez - Independiente 1:0, Gimnasia La Plata - San Lorenzo 0:0, Banfield - Olimpo 2:1, Racing - All Boys 1:0, Newell's Old Boys - Estudiantes 0:1, Argentinos Juniors - Huracan 1:2, Quilmes - Colon 1:1, Arsenal - Lanus 1:2

Tablica:
1.Lanus 1 1 0 0 +1 3
2.Banfield 1 1 0 0 +1 3
3.Huracan 1 1 0 0 +1 3
...
6.River Plate 1 1 0 0 +1 3
...
8.Boca Juniors 1 0 1 0 0 1
...
20.Newell's Old Boys 1 0 0 1 -1 0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!