Nogomet

Francuski savez izrekao kazne

Borna Rupnik • srijeda, 18.08.2010.
Francuski savez izrekao kazne
Foto: EPA

Francuski nogometni savez saslušao je petoricu reprezentativaca u vezi njihovog ponašanja na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici i potom izrekao disciplinske mjere...

Posljedice francuske sramote na smotri najboljih na jugu Afrike konačno dobivaju svoje završne konture. Nicolas Anelka, Patrice Evra, Franck Ribery i Jeremy Toulalan saznali su svoje kazne koje im je odredio Francuski nogometni savez. Pozvan je bio i Eric Abidal, koji nije sankcioniran.

Anelka je kažnjen s čak 18 utakmica zabrane igranja za nacionalnu selekciju zbog ispada u poluvremenu dvoboja protiv Meksika, kada se verbalno sukobio s izbornikom Raymondom Domenechom.

Kapetan Evra dobio je pet utakmica kazne zbog organiziranja igračke pobune - reprezentativci su nedugo poslije spomenutog događaja odbili trenirati. Iz istog su razloga kažnjeni Ribery (tri utakmice zabrane nastupa) te Toulalan (jedna utakmica).

Na saslušanju je svjedočio i bivši direktor reprezentacije, Jean-Louis Valentin, koji je poslije Svjetskog prvenstva podnio ostavku. "Kao ljubitelj francuske nogometne reprezentacije smatram da svatko zaslužuje drugu priliku", rekao je.

"Mislim da su igrači svjesni da moraju okrenuti list i krenuti dalje. Smatram da je ostvaren kvalitetan, dugotrajan dijalog, a oni ostaju obilježeni zbivanjima u Južnoafričkoj Republici", dodao je Valentin, naglasivši da su se reprezentativci ispričali i da osjećaju žaljenje zbog svojih akcija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!